NBA

Dráma a negyedik meccsen: LeBron James megsérült, mégis nyert a Heat

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) fináléjának negyedik mérkőzésén a Miami Heat az Oklahoma City Thundert fogadta, Jamesék pedig nem okoztak csalódást szurkolóiknak, hiszen 104-98-as sikerükkel immár 3-1-re vezetnek a sorozatban.

Az Oklahoma City csapata komoly feladat elé nézett kedd éjjel, hiszen a csapat 2-1-es hátrányban volt a döntőben, így égető szükségük lett volna egy győzelemre, ami végül nem jött össze, hiszen a Heat 104-98 arányban legyőzte Durantékat.

A párharc során eddig mindig a Miami kezdte jobban a mérkőzéseket, ám ez most nem így volt, ugyanis a Thunder 33-19-re hozta az első játékrészt. Westbrookék azonban nem örülhettek sokáig, ugyanis a Heat a második negyed elején, nagyjából négy perc alatt egál közelébe jutott, és onnantól kezdve Jamesék végig ott lihegtek a vendégek nyakában, aminek az lett az eredménye, hogy a Thunder csak 49-46-os vezetéssel vonulhatott szünetre. A harmadik játékrészben aztán ismét a Miami dominált, akik 33-26-ra nyerték ezt a játékrészt, de már a negyed közepén átvették a vezetést. Az utolsó játékrészt nagyon gyors tempóban kezdték a csapatok, Russel Westbrook pedig egyszerűen képtelen volt hibázni, gyakorlatilag azonban csak ő tartotta életben csapatát. A végjátékban a Thunder aztán ismét egyenlíthetett volna, azonban újra előjöttek a gyermeteg hibák, és mivel a Heat jobban akarta a győzelmet, ezért meg is szerezték azt. Ennek ellenére Miamiban sem volt túl nagy az öröm, ugyanis szintén a végjáték eseményei közé tartozik, hogy LeBron James egy teljesen ártalmatlannak tűnő mozdulat után nagy fájdalmak közepette hagyta el a pályát, majd ugyan vissza tudott jönni, sőt még egy hármast is bevágott, az utolsó egy percet az oldalvonal mellől nézte végig.

A döntő első emberfeletti teljesítményét végül a negyedik találkozó hozta el, hiszen Russel Westbrook például 43 ponttal, hét lepattanóval és öt gólpasszal zárt, így a fiatal irányító rácáfolt a mostanában őt ért komoly kritikákra. A csapat másik ásza, Kevin Durant ezúttal „csak” 28 pontot tudott dobni, a legnagyobb probléma viszont az volt, hogy a Thundernél senki sem tudott fellépni a két nagy mellé, hiszen egyedül James Harden jutott nyolc pontig, de úgy, hogy csak 2/10-zel dobott a mezőnyből.

A hazaiaknál LeBron James éppenhogy lemaradt a tripla-dupláról, mert 26 pontja mellett 12 gólpasszt és kilenc lepattanót is elkönyvelhetett. A mai találkozón Dwyane Wade 25 egységet szerzett, csak úgy, mint az előző két mérkőzésen finoman fogalmazva is szenvedő Mario Chalmers.

A Miami Heat tehát magabiztos, 3-1-es vezetésre tett szert, így ha a következő három találkozóból egyet megnyernek, elérik hőn áhított céljukat, és végre bajnoki címet ünnepelhetnek LeBron Jamesék.

LeBron James térdel

Ehhez persze a Thundernek is lesz még néhány szava, akik ma egyébként kiválóan játszottak, ám a végjátékban összeomlott a kártyavár. Russel Westbrook ma parádésan játszott, neki mindenképpen szüksége lenne arra, hogy állandósítson, ha nem is ilyen, de valami hasonló teljesítményt. Rossz hír a Thunder-fanoknak, hogy James Harden továbbra is árnyéka önmagának, és nem úgy néz ki, hogy az idei év legjobb hatodik embere magára tud találni a párharcban.

A másik oldalon már-már természetesnek vehetjük, hogy egy játékos mindig fellép a nagyok mellé, és kiváló teljesítményt nyújt. Amit az előző mérkőzéseken Shane Battier produkciója jelentett, ma nagyjából ugyanazt tette le az asztalra Mario Chalmers, aki mint már említettük, 25 egységet könyvelhetett el.

Mindezek ellenére azért nincs lefutva a döntő, mivel a Thunder a Celtics mellett a másik együttes, amelyet nem lehet leírni, ráadásul egyelőre LeBron James sérüléséről sincs semmi hír.

A párharc állása négy mérkőzés után: 3-1 a Miami Heat javára.

NBA
Rájátszás, 44. játéknap
Miami Heat-Oklahoma City Thunder 104-98