EURO 2012

Blohin finoman bírálta Kassaiékat, de csapatáért keményen veszekedett

megosztom

A társházigazda Ukrajna csapata 1-0-s vereséget szenvedett Angliától az Európa-bajnokság D csoportjának utolsó fordulójában, ezzel nem jutott a negyeddöntőbe. Oleg Blohin szövetségi kapitány a mérkőzés után nem sokat tudott foglalkozni a szakmai értékeléssel.

"Köszönetet szeretnék mondani a csapatomnak. Szerintem jó meccset játszottunk, egy nagyon jó csapat ellen. Még Anglia szövetségi kapitánya is azt mondta, hogy szerencsésebbek voltak nálunk. Köszönetet szeretnék mondani minden ukránnak, minden szurkolónak. Nem tudtuk megcsinálni, amire számítottunk, talán nem voltunk szerencsések, de nem érzem, hogy szégyellnem kellene magam a csapatom miatt" - értékelt az ukrán szakember.

Oleg Blohin az Anglia-Ukrajna mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

Ahhoz, hogy centikkel ugyan, de bent volt Devics lövése a második félidőben, ami csapata egyenlítését jelentette volna, de Vad II István alapvonali asszisztens nem látta bent a labdát, sokat nem tudott hozzátenni a szövetségi kapitány: "Mit kellene mondanom? Öt játékvezető van a pályán, a labda 50 centivel a gólvonal mögött volt. Minek kell erre öt játékvezető? Mit néz a játékvezető, amikor a játékosunkat lekönyöklik, amikor Terry kézzel ér a labdához? Collina úr azt mondta nekünk, hogy minden könyöklés és a hátvédek minden szabálytalansága sárga lapot ér. Nem akarok a bírókról beszélni. Elvesztettük a meccset, és megismétlem, nem kell szégyellnem magam a csapatom miatt, de nem akarom a játékvezetőkre fogni a vereséget."

A meg nem adott gól

Nem minden ukrán újságíró fogadta jól a válogatott vereségét és kiesését, egyikük számonkérő hangnemben tette fel kérdését a szakvezetőnek: "Mit tud mondani két vereség után a csapatról? Hogy mondhatja, hogy felkészültek voltak, hogy lehetséges, hogy 30 perccel a vége előtt hullák voltak a játékosok?"

Blohin erre igen élesen, már-már fenyegető hangnemben reagált: "Mit kellene erre mondanom? Nem akarok erre a provokatív kérdésre válaszolni. Ez nem egy igazi kérdés. Ha Ön nem szereti Blohint, ha nem szereti az ukrán csapatot, amelyik a pályán volt, sajnálom. Szemtől szemben elmondom, amire kíváncsi. Ha férfi, velem jön, és elbeszélgetünk, mint férfi a férfival. Elfogadom, hogy Ön egy újságíró, de kérem, hogy gondoljon bele abba is, hogy én meg edző vagyok. Igen, elveszítettünk egy mérkőzést, Ukrajna nem lehet büszke, de én nem szégyellem magam a csapatom miatt. Fogadja ezt el! Ha többet akar, jöjjön velem, és elbeszélgetünk férfiak módjára. Írhatnak, amit akarnak, hozzá vagyok szokva. De nem hagyom, hogy a csapatomat, Guszevet, Sevcsenkót, a játékosaimat becsméreljék. Ha nem szeretik Blohint, mutassák ki! Írják ki transzparensekre, joguk van hozzá! Írhatnak, amit akarnak!"

Ezt követően a szövetségi kapitány még elmondta, hogy szerinte a fiatal ukrán válogatottban nagy jövő van, és hogy a tornán a továbbiakban Németországnak szurkol, majd a korábban vele veszekedő újságírót egy személyes beszélgetésre invitálva távozott a sajtószobából.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom