Átigazolás

Az olasz egy gyenge bajnokság, van Persie nem igazol oda - Arséne Wenger

Arséne Wenger az olasz Corriere dello Sportnak adott nyilatkozva élesen bírálta az olasz futball jelenlegi helyzetét, az Arsenal francia menedzsere szerint a nagy játékosokat nehéz most Itáliába csábítani.

Arséne Wenger

A nyár egyik legizgalmasabb átigazolási herce-hurcája a holland Robin van Persie nevéhez fűződhet, mivel az Ágyúsok 28 éves gólkirálya több európai sztárcsapat kívánságlistáján szerepel.

Mivel van Persie-nek 2013 nyarán lejár a szerződése az Arsenallal, az idén még a klub is pénzt láthat távozásából, míg a kérők értelemszerűen olcsóbban megúszhatják a klasszis támadó esetleges szerződtetését.

Ugyan a Manchester City és a Real Madrid nevét is emlegetik van Persie-vel kapcsolatban, az olasz bajnok Juventus is offenzívát indít a játékosért.

Az egyik legtekintélyesebb olasz sportnapilap, a Corriere dello Sport a minap interjút készített a holland csatár 'főnökével', Arséne Wengerrel, aki nincs túl jó véleménnyel a Serie A-ról.

"Olaszországban komoly problémák vannak, az olasz bajnokság színvonala jóval a Premier League alatt van. A Serie A jelenleg egy gyenge pontvadászat" - fogalmazta meg éles kritikáját a francia szakember. "Ezért nem jönnek az olyan sztárjátékosok, mint van Persie Itáliába.Angliában többet keresnek a futballisták, nem hallottak az új televíziós szerződésekről?"

"Az olasz bajnokság egykor különleges és rendkívüli volt, jól emlékszem, mikor még 16 csapat szerepelt a ligában és mindegyiknek meg volt a saját bajnoka. Ma már más a helyzet" - mondta Wenger.

Van Persie a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n csúnyán leszerepelt hazája válogatottjával, igaz a győzelem nélkül kiesett hollandok góljainak a felét így is ő szerezte.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!