London 2012

A hegyikerékpáros Benkó Barbara is indulhat

  • MTI

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) női kvótát is biztosít Magyarország számára a nyári londoni olimpia hegyikerékpáros versenyére, így a szövetség válogatóversenyein korábban már bizonyított Benkó Barbara részt vehet az ötkarikás játékokon.

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség a döntés hátterét illetően kedden közleményben számolt be arról, hogy vélhetően akadt olyan versenyző, aki lemondta a londoni szereplést, s az így felszabadult kvótát kaphatta meg Magyarország.  

Benkó Barbara 2008-ban, juniorként világbajnoki ezüstérmes volt, 2009-ben az U23-asok között világ- és Európa-bajnoki hatodik, 2010-ben Eb-ötödik, vb-hetedik lett, 2011-ben többször állhatott dobogóra Világkupán, összetettben pedig másodikként végzett.

"Amerika, Kanada, majd franciaországi Világkupa szerepel a programomban, és természetesen szeretnék egy újabb magyar bajnoki címet szerezni még a londoni utazás előtt az olimpiai számban. Mindent megteszek a sikerért, de az biztos, az olimpia miatt vigyázok majd magamra, kevesebbet fogok kockáztatni" - idézte a közlemény a magyar kerékpárost.

Az már korábban eldőlt, hogy - Parti András személyében - a férfiak mezőnyében is lesz magyar induló.