EURO 2012

A "Gatya-gate"-botrányba keveredett fogadóiroda kifizeti Bendtner büntetését

A Paddy Power fogadóiroda bejelentette, hogy átvállalja az UEFA által a dán Nicklas Bendtnerre kiszabott pénzbüntetést, amit a játékos azért kapott, mert az iroda nevét viselő alsónadrágját mutogatta a Portugália elleni Eb-meccsen szerzett gólja után - az európai szövetség szerint reklámozási céllal.

Amint arról beszámoltunk, Bendtnert 100 ezer euró befizetésére kötelezte hétfőn az UEFA, valamint egy őszi vb-selejtezőről el is tiltotta. A pénzbüntetést egy gúnyolódó hangvételű közlemény kíséretében vállalta át a fogadóiroda, miután az ügyfelek garmadája javasolta, követelte ezt a közösségi oldalakon.

Nicklas Bendtner gólöröm közben megmutatja az alsónadrágját a Dánia-Portugália mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

Az általuk - a Richard Nixon amerikai elnököt lemondásra kényszerítő Watergate-ügyre utalva - "Gatya-gate"-botránynak nevezett esett miatt kigúnyolták az európai szövetséget, "ütődött" dolognak titulálva a büntetést.

"Büszkék vagyunk arra, hogy hallgattunk az ügyfeleinkre, miután azt szűrtük le a hétfői eseményekből, hogy Nicklas Bendtnernek nem szabad szenvednie az UEFA kettős mércéje miatt. Nem gondoljuk, hogy Nicklast meg kellett volna büntetni, amiért a szerencse-alsónadrágja volt rajta, amit ráadásul poénnak szánt. Ugyanakkor szeretnénk felhívni a többi játékos figyelmét, hogy ha kabala-gatyát vesznek fel, a rövidnadrágjuk madzagját tartsák jól megkötve, így elkerülendő az UEFA gatya-rendőrségének fenyegetését" - szólt a Paddy Power közleménye.

Bendtner korábban azt mondta, nem akarta megszegni a reklámozásra vonatkozó szabályokat, csak a barátjától - a fogadóiroda tulajdonosától - kapott kabala-alsónadrágot akarta megmutatni a világnak, miután két gólt szerzett benne a Portugália ellen 3-2-re elveszített mérkőzésen.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!