Kézilabda

Szerbia rendezi az idei női Európa-bajnokságot

Az Európai Kézilabda Szövetség hivatalos közlése szerint a rendezést lemondó Hollandia helyett Szerbia ad otthont a 2012. december 4-16. között sorra kerülő női kézilabda Európa-bajnokságnak.

Az EHF közlése szerint a mérkőzésekre - a januári, férfi Európa-bajnoksághoz hasonlóan - Belgrádban, Nisben, Újvidéken és Vrsacon kerül sor. A Magyar Kézilabda Szövetség már hivatalosan is jelezte a Szerb- és az Európai Kézilabda Szövetség felé kérését, miszerint a magyar válogatott csoportmérkőzéseire - a 2012-es férfi Eb-hez hasonlóan - Újvidéken kerüljön sor.

"Örülünk a döntésnek, hogy ismét Szerbiában lesz az Európa-bajnokság, ezúttal a női torna, hiszen így reményünk van arra, hogy több ezer magyar szurkoló a helyszínen drukkolhasson válogatottunknak - mondta el Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a szervezet honlapjának. - Már fel is vettük a kapcsolatot a rendező szerb szövetséggel, annak érdekében, hogy a férfiakhoz hasonlóan női válogatottunk is Újvidéken játszhassa csoportmérkőzéseit. Reméljük, hogy ezáltal megkönnyítjük a magyar szurkolók, egyben a nemzeti csapat dolgát is, és szinte hazai pályán léphet pályára az együttes."

A rendezést visszamondó Hollandia helyett a kontinenstorna 16. résztvevője a selejtezők legjobb csoportharmadikjaként Izland lesz az EHF közleménye szerint. Az Európa-bajnokság csoportbeosztásának sorsolására június 22-én 18 órától kerül sor, a monacói EHF-kongresszus keretében. Szerbia egyben a 2013-as női világbajnokság házigazdája is.

A 2012-es női Európa-bajnokság résztvevői:
Szerbia (rendező), Norvégia (címvédő), Csehország, Dánia, Franciaország, Horvátország, Izland, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Ukrajna.