EURO 2012

Morten Olsen hiányolt egy tizenegyest a németek elleni meccsen

Dánia - bár jól kezdte a tornát - a Németország elleni vasárnapi vereségével búcsúzott a labdarúgó Európa-bajnokságról. Morten Olsen szövetségi kapitány szerint magunknak köszönhetik a kiesést.

A dán szakember kérdés nélkül is magyarázkodott csapata defenzív taktikája miatt: "A torna egyik favoritjával játszottunk, így logikus volt, hogy megpróbáltuk megfojtani őket. Ahhoz, hogy legalább egy döntetlent elérjünk, jól kellett védekeznünk. Eléggé benyomtak minket, de szerintem elég jól megakadályoztuk, hogy helyzeteket alakítsanak ki. Az vitathatatlan, hogy náluk volt többet a labda, ezért a középpályán próbáltunk rugalmasak lenni, hogy fel tudjuk venni a tempójukat."

Morten Olsen a Dánia-Németország mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

Morten Olsen nem volt elégedetlen a csapatával, de a játékvezetők részéről látott hibát, noha nem akarta erre fogni a vereséget: "Fontos volt, hogy voltak jó periódusaink. Mint az első tíz perc vagy a második félidő eleje, amikor Jakob Poulsennek kapufája is volt. Ráadásul szerintem kapnunk is kellett volna egy tizenegyest, mert volt egy visszarántás, ami tudtommal szabálytalan. Ezért is van az ötödik játékvezető, de ő nem reagált. De a lehetőségeinket ki kellett volna használnunk, és egy fantasztikus csapat ellen játszottunk."

A szövetségi kapitány szerint az egész csoportkörben jól teljesített az együttese, amelynek a jövője is fényes lehet: "Semleges nézőként vagy szurkolóként büszkék lehetünk a csapatra. Talán mondhatjuk, hogy elég lett volna, ha a portugálokat döntetlenen tudjuk tartani, és akkor meglepetést tudtunk volna okozni. De ez mind feltételes mód. Jól teljesítettünk, és azért vagyunk csalódottak, mert így sem tudtunk továbbjutni. De az biztos, hogy van jövő ebben a csapatban. Voltak azért hibák. Három mérkőzésen keresztül sok energiát kellett a labda visszaszerzésére fordítanunk, mert nem tudtuk megtartani. Voltak jó egyéni teljesítmények, jó volt a hozzáállás, és szerintem Németország ellen is jól küzdöttünk, de így utólag nem megyünk vele sokra. Összességében a mi hibánk, hogy nem jutottunk tovább, de nagyon keményen dolgoztunk, és szerintem ez látszott is, és jó képet fest a dán futballról."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!