Átigazolás

Lipták és Elek is a Győri ETO-hoz tart

  • MTI

Magyar válogatott játékosok leigazolását tervezi a Győr NB I-es labdarúgócsapata, amely hétfőn megkezdte a felkészülést a következő szezonra.

 "Az Újpest szabadon igazolható védőjével, Lipták Zoltánnal (képen) mindenben megegyeztünk, már csak néhány formai dolog van hátra a leigazolásához, ami a hét közepéig megtörténhet. Ugyancsak közel a megállapodás Elek Ákos ügyében, elképzelhető, hogy a napokban egyezséget kötünk a klubjával, a Videotonnal" - számolt be a keret megerősítéséről sajtótájékoztatón Klement Tibor ügyvezető.

A sportvezető azt is elárulta, hogy az említetteken kívül a székesfehérvári klub győri nevelésű, de az előző idényben kölcsönben Kecskeméten játszó játékosa, Lencse László és az ETO is kinyilvánította szándékát az átigazolásra, de a csatárnak jó francia ajánlata is van, és a Videoton csak jelentősebb összegért engedi el.

Az ETO eddig három játékost igazolt le: az U19-es magyar válogatott védő, Lang Ádám az NB II-es Veszprémtől szerződik Győrbe, a 25 éves szlovén támadó középpályás, Rok Kronaveter a német második ligás Cottbustól, a szintén 25 esztendős középpályás, a szerb Nemanja Andric pedig az FK Rad Beogradtól érkezett. Utóbbi kettő hároméves szerződést írt alá.

Klement Tibor elmondta: megállapodtak a Siófokkal, hogy az ETO térítésmentesen bocsát játékosokat az első osztályú csapat rendelkezésére, cserébe a 14 év alatti siófoki fiatalok ugyancsak ingyen kerülhetnek Győrbe, az akadémiára. Jelenleg úgy fest, hogy Kiss Máté, Varga Tamás, Molnár Tibor és valószínűleg az utánpótlás válogatott Windecker József igazol a következő idényre Siófokra.

A Győr harmadik lett az OTP Bank Liga elmúlt idényében, de nem indulhat az Európa Ligában, mert az európai szövetség a licencszabályok megsértése miatt eltiltotta.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!