Olasz foci

Büntetések a bundabotrány miatt

  • MTI

Négy játékost eltiltott, több csapatot pedig pontlevonással büntetett hétfőn az Olasz Labdarúgó Szövetség a tavaly kirobbant bundabotrányban játszott szerepük miatt.

A szövetség tájékoztatása szerint két jelenlegi - Mario Cassano (Piacenza), Alessandro Zamperini (Ravenna) - és két volt futballistát - Luigi Sartor, Nicola Santoni - tiltott el öt évre.

Az élvonalba most feljutott Pescara két pont levonással kezdi a Serie A 2012/2013-as kiírását, míg a másodosztályú Regginától négy, a Padovától kettő, az Empolitól pedig egy pontot vontak le. A harmadik vonalban játszó Albinoleffe 15, a Piacenza pedig 11 pont büntetést kapott.

Az egyaránt élvonalbeli Sienát és Sampdoriát 50-50 ezer euró megfizetésére kötelezték.

 A tavaly kirobbant botrányban jelenleg is folyik a nyomozás, idén már 37 embernek kellett meghallgatáson megjelennie a szövetségi ügyészség előtt.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!