Interjú

Amikor már nincs pénz ételre sem, úgy nehéz - Görgényi Dávid

  • Horváth Kristóf

Felemás évet zárt Görgényi Dávid. A Vasas 21 esztendős védője ugyan beverekedte magát a kezdőcsapatba, de az angyalföldi klub kiesett az első osztályból. Ennek okairól a fiatal játékost kérdeztük.

Görgényi Dávid, a Vasas labdarúgója - Fotó: facebook.com

- A Vasas ugyan kiesett, te viszont bejátszottad magad az első csapatba. Hogyan értékelnéd a szezont?

- Igen, szerencsére megkaptam lehetőséget és úgy érzem, hogy többnyire éltem is vele. Ugyanakkor szörnyű érzés kiesni az NB I-ből, főleg úgy hogy ez a csapat nem érdemelte volna meg.

- Mik lehettek az okok, ami miatt a Vasas búcsúzott az NB I-től?

-Először is kezdem a régi vezetéssel, alattuk nagy összevisszaság volt, semmi nem volt rendben. Amikor egy játékosnak tartoznak 5-6 havi bérével, nem úgy áll hozzá mentálisan sem és nem úgy készül egy mérkőzésre, mintha rendben lenne minden. Vagy amikor már nincs pénz ételre sem, azért úgy nehéz edzésre is jönni.

- Jelenleg mit tudtok a folytatásról, veled tárgyaltak-e már a vezetők?

- A folytatásról annyit tudunk, hogy indulunk az NB II-ben, bár a vezetőedzőt még nem nevezték ki. Többször is leültünk már tárgyalni a vezetőkkel, szeretnék, ha itt folytatnám.

- Hosszabb ideje játszol már Angyalföldön, kitartasz-e a csapat mellett az NB II-ben, vagy maradnál az első osztályban?

- Most nyáron kezdem a 10. évemet a Vasasban. Ha sikerül megállapodnunk a vezetőséggel, akkor szívesen maradok Ugyanakkor, ha hívnak NB I-es csapatok, szívesen igazolnék oda is, hiszen mindenki az első osztályban szeretne futballozni,  nálam is az a cél.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!