Atlétika

Pars nagyon stabilan 80 méter felett

  • MTI

Pars Krisztián vasárnap, a 117. atlétikai országos bajnokság második napján is folytatta idei remek sorozatát, és 80 méter feletti eredménnyel nyerte meg a férfi kalapácsvetők viadalát.

Az idén eddig szinte az összes versenyén nagyszerű formában dobó, világbajnoki ezüstérmes sportoló - a szövetség tájékoztatása szerint - ezúttal háromszor repítette 80 méternél messzebbre a kalapácsot, legjobb kísérlete 80,28 m volt.

A vasárnapi program első számát Pars közel 7 méteres előnnyel nyerte meg a második  helyen végzett Németh Kristóf előtt.

Amint az várható volt, a férfi kalapácsvetés mellett a férfi diszkoszvetés hozott világszínvonalú eredményt vasárnap, miután a múlt héten a New York-i Gyémánt Liga-viadalon győztes Kővágó Zoltán Szekszárdon is jó formát mutatott, s nagyszerű, 67,91 méteres dobással szerezte meg az aranyérmet. A szolnoki nehézatlétának ezúttal nem akadt igazi vetélytársa, miután a hozzá hasonlóan olimpiai A szinttel rendelkező Fazekas Róbert nem vett részt a viadalon.

Az ob zárónapján az ugyancsak londoni indulónak számító, súlylökő Kürthy Lajos közel volt a 20 méterhez, 19,95 méterrel győzött, méghozzá nagyon magabiztosan, több mint kétméteres előnnyel.

A szövetség egykori elnökének, Schulek Ágostonnal az emlékére megrendezett ob-n Márton Anita (súly, diszkosz) és Kaptúr Éva (100, 200 m) tudott két egyéni számban is győzni.