Orosz foci

Még júniusban meglesz Advocaat utódja

  • MTI

Az orosz futballválogatott új szövetségi kapitányának nevét még az Európa-bajnokság idején megnevezik - közölte az Orosz Labdarúgó Szövetség elnöke.

Szergej Furszenko vasárnap, a görög válogatottól elszenvedett vereség után a Szportekszpressz című moszkvai lapnak azt nyilatkozta, hogy bár még nem döntötték el, ki vezesse a jövőben a szbornaját, június végéig, de legkésőbb július elsején megnevezik az új szövetségi kapitányt.

Az orosz szövetség vezetője szerint összetett feladat áll az új kapitány előtt: eredményt kell produkálnia és meg kell fiatalítania a csapatot. Utóbbit nem mindenáron.

Az orosz válogatott szombaton 1-0-ra alulmaradt a görögökkel szemben a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb csoportmérkőzésén, így az A csoport éléről a harmadik helyre kerülve kiesett.

A szövetségi kapitányváltás amúgy nem váratlan fejlemény, mivel a PSV Eindhoven már május 10-én bejelentette, hogy egy szezonra aláírták a szerződést Dick Advocaattal. A holland szakember, aki 1995 és 1998 között már dolgozott a csapattal, 2010 május 10-e óta állt az orosz válogatott élén, mely csoportelsőként jutott ki a labdarúgó kontinensviadalra, és nem kis meglepetésre esett ki onnan most, már a selejtezős szakaszban.

A holland szakember szerint együttesének kellett volna megnyernie a mérkőzést, de néhány játékosában a támadásoknál nem volt meg a kellő határozottság.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!