Utánpótlás

A Real Murcia nyerte a Kubala Akadémia tornáját

  • MTI

A spanyol Real Murcia csapata nyerte a Kubala Lászlóról elnevezett és vasárnap befejeződött nemzetközi labdarúgó utánpótlástornát Budapesten.

A Fáy utcában rendezett eseményen a Murcia mellett a Puskás Ferenc Akadémia, a Kubala Akadémia és az osztrák Sturm Graz vett részt, a spanyolok két győzelemmel és egy döntetlennel diadalmaskodtak, megelőzve a felcsúti intézményt és a házigazda Vasas akadémiáját.

Pénteken, öt nappal születésének 85. évfordulója után avatták fel Kubala Lászlónak, a Vasas és az FC Barcelona egykori kiváló labdarúgójának a bronz mellszobrát a magyar klub Fáy utcai sportcentrumában.

Kubala László pályafutása során háromszor szerepelt a magyar, hétszer a csehszlovák és 19-szer a spanyol válogatottban. Utóbbinak 1969 és 1980 között szövetségi kapitánya is volt. Játékosként az FC Barcelonával 1950 és 1961 között többek között négy bajnoki címet és két Vásárvárosok Kupáját nyert. Az 1948/49-es idényben a Vasas játékosa volt, majd a Rákosi-diktatúra elől Olaszországba menekült.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!