EURO 2012

Trapattoni nem változtat az alapcsapatán az olaszok ellen

  • MTI

Noha az írek mindkét meccsüket elvesztették a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány nem változtat az alapcsapatán az utolsó mérkőzésre sem.

"Ha most mindent fenekestül felforgatnánk az olaszok elleni találkozóra, akkor annak vajon a csoport másik két tagja örülne? Talán azt gondolnák, hogy megkönnyítem az olasz együttes dolgát, ha két-három játékosnál többet változtatnék" - mondta a szigetországiak olasz trénere.

A 73 éves szakvezető hozzátette, az augusztusi barátságos mérkőzésen akár öt-hat helyen is lehet változtatás, de nem most. Ezt azzal indokolta, hogy lojális azokhoz a játékosokhoz, akiknek köszönhetően kijutott az ír válogatott a kontinensviadalra, és így az új generáció képviselői majd a következő selejtezősorozattól kaphatnak főszerepet.

Az írek az első fordulóban a horvátoktól 3-1-re, majd a csütörtöki második körben a spanyoloktól 4-0-ra kaptak ki, ezzel pedig kiestek. A hétfői harmadik csoportmeccsükön az olaszokkal találkoznak, akiknek mindenképpen nyerniük kell a továbbjutáshoz, de az sem feltétlen elég számukra a negyeddöntőhöz, ugyanis ha a spanyol-horvát meccsen 2-2-es, vagy ennél is több gólos döntetlen születik, akkor a Squadra Azzurra is búcsúzik az Eb-től.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!