Vívás

Szerény eredmények női kardban és férfi tőrben az Eb-n

  • MTI
megosztom

A pénteki nyitónaphoz hasonlóan szombaton is lemaradtak a magyarok az éremcsatározásokról az olaszországi vívó Európa-bajnokságon.

A legnanói viadal honlapja szerint női kardban hárman még bejutottak a legjobb 32 közé, de ott már ők is kiestek, férfi tőrben pedig a főtábla első fordulójánál egyik magyar sem ment tovább.

Női kardban - az utánpótlás korosztályban a közvetlen élvonalba tartozó - Márton Anna szerepelt a legjobban a csoportkörben: négy ellenfelét legyőzte, és csak kettőtől kapott ki. A csapat legtapasztaltabb versenyzője, Benkó Réka 2/4-gyel, Garam Nóra 2/3-mal, Várhelyi Kata pedig 1/5-tel zárta az első szakaszt.

Mártonnak a 64-es főtábla első fordulójában nem kellett pástra lépnie, a 32 között azonban rögtön egy nagyon erős ellenfél, a csapatban olimpiai és világbajnok, egyéniben vb-második, Eb-aranyérmes ukrán Olga Harlan jutott neki, és a papírformát igazolva simán le is győzte.

Ott volt a második fordulóban Benkó és Garam is, de tovább már ők sem jutottak, Várhelyi pedig nem is vívhatott a hiányos főtáblán. Márton 24., Garam 29., Benkó 31., míg Várhelyi 47. lett az 51 fős mezőnyben.

Férfi tőrben Mazza Lorenzo és Szabados Kristóf 3/3-as, Széki Bence 2/3-as, Szabados Gábor pedig 1/5-ös mutatóval kezdte a versenyt. Ennek eredményeként utóbbi nem került fel a hiányos 64-es táblára, a másik három versenyző pedig az egyenes kieséses szakaszban rendezett első fordulóban fejezte be szereplését.

Mazza a 44., Szabados Kristóf a 49., Széki az 50., Szabados Gábor pedig 61. helyen végzett 71 tőröző közül.

Eredmények:
Női kard:
A 64 között:
Benkó Réka-Sybille Klemm (német) 15-10
Garam Nóra-Thorbjorg Agustsdottir (izlandi) 15-12
A 32 között:
Olga Harlan (ukrán)-Márton Anna 15-6
Marion Stoltz (francia)-Garam 15-11
Vasziliki Vujuka (görög)-Benkó 15-9
 
Férfi tőr:
A 64 között:
Sziarhej Bik (fehérorosz)-Mazza Lorenzo 15-7
Alexander Choupenitch (cseh)-Szabados Kristóf 15-7
Maor Hatoel (izraeli)-Széki Bence 15-9
 
Vasárnap a férfi kardozók és a női párbajtőrözők csapatversenyét rendezik.

 

megosztom