EURO 2012

Podolski a dánok ellen jubilálhat

  • MTI

Vasárnap a dánok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen Lukas Podolski 100. alkalommal léphet pályára a német labdarúgó-válogatottban.

Podolski jubileum előtt

"Ezen a nyáron nem a száz, hanem a százhárom válogatottság elérése a cél, bízom benne, hogy sikerülni fog" - nyilatkozta a még mindig csak 27 éves támadó, utalva arra, hogy reményei szerint eljutnak a döntőig.

A németek egy esetleges pontszerzéssel a B jelű "halálcsoport" élén végeznének, és erre minden esélyük meg is van, a 2010-es vb-elődöntőben a spanyoloktól elszenvedett vereségük óta ugyanis minden tétmérkőzésüket megnyerték.

A németek az 1996-os Eb-n arattak legutóbb diadalt egy nagy tornán, a 2006-os és a 2010-es vb-n is harmadikak, az előző kontinensviadalon pedig másodikak lettek.

"Már csak egy nagy trófea hiányzik ahhoz, hogy feltegyük a koronát az elmúlt években mutatott teljesítményünkre" - tette hozzá a lengyel születésű támadó, aki 2004-ben debütált a Nationalelfben, és azóta a 99 mérkőzésen 43 gólt szerzett.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!