EURO 2012

Mezey szerint a franciák a legszervezettebbek az Eb-n

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) helyszíni elemző csapatának magyar tagja, dr. Mezey György szerint a francia válogatott is bejelentkezett az aranyért.

Az immár 22 mérkőzés óta veretlen franciák meggyőző fölénnyel győzték le pénteken 2-0-ra a házigazda ukránokat a D-csoportban. Dr. Mezey György a találkozó után a hazai szövetség honlapjával is megosztotta meglátásait a találkozóról.

"Nagyon jó benyomásom volt a franciákról, az a gyanúm, hogy komolyan számolni kell velük a végső győzelemre esélyesek között is, az ukránok elleni meccsen egy klasszissal jobbak voltak ellenfelüknél. Rendkívül szervezett, jól felépített csapatot alkotnak, kiváló egyéni képességű játékosokkal, akik rendkívül eltökélten és fegyelmezetten futballoznak. A francia együttes hosszú veretlenségének és pazar szereplésének titka véleményem szerint Laurent Blanc személye, a vezetőedző megtalálta a megfelelő hangot a játékosokkal, és a számukra legjobb szerkezetet is. Az ukránok ellen nekem Alou Diarra játéka tetszett a legjobban, nagyszerűen biztosított hátul, rajta kívül Karim Benzemát emelném ki, aki csodálatosan osztogatott és két parádés mélységi gólpasszt is adott, valamint a védekezésben is rengeteget dolgozó Ribery és a gólszerző Menez is klasszis teljesítményt nyújtott. Az ukránok összeroppantak, azt éreztem, hogy túl nagy tisztelettel voltak a nagy nevekből álló franciák iránt, legtöbbjük nem nagyon játszott még ilyen jó nevű labdarúgók ellen. Sevcsenko ezúttal nem volt képes villanásokra, pedig tőle csak egy-egy váratlan húzást várhatunk, komolyabb mezőnymunkára pályafutása legvégén járva már nem képes. A franciák szervezettsége olyan fegyver, amivel bármeddig eljuthatnak ezen az Eb-n, de azért vár még rájuk egy nehéz meccs, mert abban teljesen biztos vagyok, hogy a svédek a számukra tét nélküli utolsó mérkőzésükön is úgy fognak hajtani, mint ha a továbbjutásuk múlna az összecsapáson."

EURO 2012
Ukrajna - Franciaország 0-2
Doneck, Donbass Arena. Vezette: Kuipers (holland)
UKRAJNA: Pjatov - Huszev, Hacseridi, Mihalik, Szelin - Timoscsuk, Nazarenko (Milevszkij 63.) - Jarmolenko (Alijev 69.), Voronyin (Devics 46.), Konopljanka - Sevcsenko. Szövetségi kapitány: Oleh Blohin.
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Clichy - Cabaye (M'Vila 68.), A. Diarra - Ménez (Martin 73.), Nasri, Ribéry - Benzema (Giroud 76.). Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.
Gólszerző: Ménez (53.), Cabaye (57.)
Sárga lap: Szerlin (56.), Timoscsuk (87.), ill. Ménez (40.), Debuchy (79.), Mexes (81.)
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!