Vívó Eb

Orosz siker a férfi kardozóknál

  • MTI
megosztom

Egyik magyar férfi kardozó sem jutott be a legjobb 16 közé pénteken az olaszországi Legnanóban zajló vívó Európa-bajnokságon.

A csoportkörön - a viadal honlapja szerint - az olimpiai induló Szilágyi Áron, Decsi Tamás és Lontay Balázs négy győzelemmel és két vereséggel jutott túl, Gáll Csaba pedig három ellenfelét győzte le, és háromtól kikapott az első szakaszban. A hiányos 64-es táblán a tavaly bronzérmes Szilágyinak csak a legjobb 32 között kellett pástra lépnie, ott azonban egy tussal alulmaradt a német Max Hartunggal szemben.

A másik három magyar már az első körben vívott, közülük kettő - Decsi és Lontay - győzött, Gáll viszont kikapott. Egy fordulóval később aztán Decsi és Lontay is vereséget szenvedett, előbbi az ukrán Andrij Jagodkától, utóbbi pedig a fehérorosz Valerij Prijemkától. Szilágyi végül a 24., Decsi 27., Lontay 28., Gáll 35. lett az 56 fős mezőnyben. A férfi kardozóknál egy ukrán, egy orosz, egy fehérorosz és egy francia vívó került be végül a legjobb négy közé. A fináléban az orosz Alekszej Jakimenko a francia Bolade Apithy ellen győzött 15-10-re és ezzel ő lett 2012-ben Európa legjobbja.

Vívó Európa-bajnokság - férfi kard
A magyarok eredményei:
a 64 között:
Szilágyi Áron ellenfél nélkül jutott tovább
Lontay Balázs-Sandro Bazadze (grúz) 15-9
Decsi Tamás-Szabó Mátyás (német) 15-11
Sergio Escudero (spanyol)-Gáll Csaba 15-11
a 32 között:
Max Hartung (német)-Szilágyi 15-14
Valerij Prijemka (fehérorosz)-Lontay 15-7
Andrij Jagodka (ukrán)-Decsi 15-9

 

megosztom