Kerékpár

Lance Armstrong harcol a doppingvádak ellen

  • MTI
megosztom

Az ismételten doppinggyanúba keveredett Lance Armstrong hétszeres Tour de France-győztes amerikai kerékpáros továbbra is ártatlanságát hangoztatja, és szeretne indulni a június 24-ei franciaországi triatlon Ironman-versenyen.

 A 40 éves sportember és öt társa ellen az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) szerdán indított hivatalos eljárást. A vádak között szerepel többek között doppingolás, illetve doppingszerekkel való kereskedés, továbbá 2009-es és 2010-es vérmintáin állítólag manipuláció nyomai mutathatók ki. Első lépésként az USADA levelet küldött az érintetteknek, akiknek június 22-ig kell válaszolniuk.

Armstrong az AP amerikai hírügynökséggel először azt közölte, hogy visszautazik az Egyesült Államokba, de órákkal később megváltoztatta véleményét, marad Franciaországban, és továbbra is indulni akar a nizzai Ironman-viadalon. A szervezők később döntik el, hogy engedik-e rajthoz állni.

Ha a USADA elmarasztalja, egyes vélemények szerint akár mind a hét Tour de France-győzelmétől megfoszthatják a kerékpárost.

megosztom