Le Mans-i 24 órás verseny

Először indulhat hibrid hajtású autó az élről

  • VNA

A papírformának megfelelően két Audi indulhat az élről a szombaton kezdődő Le Mans-i 24 órás autóversenyen.

A várakozásoknak megfelelően az Audi csapata szerezte meg a pole pozíciót a szombaton és vasárnap sorra kerülő Le Mans-i 24 órás autóversenyen. A szerdán és csütörtökön megrendezett két időmérő edzés összesítése alapján a címvédő hármas (Marcel Fässler, Andre Lotterer, Benoit Treluyer) érte el a legjobb időeredményt, így övék lesz az első rajtkocka. A világ legismertebb megbízhatósági autóversenyének számító viadalt idén 80. alkalommal rendezik meg, ahol a duisburgi Lotterer érte el a legjobb időt az Audi R18 e-tron quattro-val. Az általa autózott 3:23,787-es köridő pedig közel két másodperccel jobb, mint a tavalyi időmérőn autózott legjobb eredmény.

Az Audi autói uralták az időmérő edzéseket Le Mansban - Fotó: lemanshirek.hu

Az Audi rajtelsősége nem számít meglepetésnek, ugyanakkor az mindenképpen említést érdemel, hogy hibrid hajtású autó most először végzett az élen egy Le Mans-i időmérő alkalmával. "Fantasztikus érzés, hogy megvan a pole pozíció, még akkor is, ha tudjuk, hogy a 24 órás verseny során sok minden történhet. Parádés volt az autó, olyan érzésem volt, mint ha sínen mentünk volna" - mondta mosolyogva Lotterer.

A szombaton 15.00-kor kezdődő (és az Eurosport által végig élőben közvetített) versenyen a hagyományos meghajtással ellátott Audit kormányzó Roman Dumas - Loic Duval - Marc Gene trió rajtolhat még az első sorból. A közülük a legjobb időt autózó Duval 0,291 másodperccel volt lassabb, mint Audis márkatársai legjobb eredménye.