Euro 2012

Blanc szerint szép lassan belelendülnek, Blohin nincs kiakadva

A D-csoport második fordulós mérkőzésén Franciaország a második félidőben szerzett két gyors góljával legyőzte a házigazda Ukrajnát, így fél lábbal már a negyeddöntőben érezheti magát.

Blanc és Sevcsenko

"Igazán élveztem Franciaország játékát. Szereztünk két gólt, és még lőhettünk volna néhányat. Jó úton haladunk. Azért nem minden tökéletes, de a játékosok tudják, hogy mi kell ahhoz, hogy tovább fejlődhessünk" - mondta a 2-0-ra megnyert mérkőzés után Laurent Blanc, a franciák szövetségi kapitánya.

"Minden mérkőzés más. Ma este jobbak voltunk ellenfelünknél, de nem volt könnyű dolgunk, mert a hazai pálya az ukránokkal volt".

Az ukránok kapitánya, Oleg Blohin a vereség ellenére nem volt szomorú a lefújás után. "Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a második félidőben viszont képtelenek voltunk a kapuba találni, míg a franciáknak ez sikerült. Elégedett vagyok a mutatott játékunkkal, de sajnos nem minden a terveink szerint alakult".

"A svédek elleni győzelmünk nem garantál nekünk semmit,  úgyhogy ha azt hittük, már a negyeddöntőben vagyunk, nagyot hibáztunk".

A találkozót megelőzően közel egy órát állt a játék, mivel Donyeck felett óriási vihar tombolt. Blohin szerint erre a kis incidensre nem foghatják a vereséget. "Mindkét csapatnak azonos feltételek mellett kellett játszania, de úgy tűnik a franciáknak gyorsabban sikerül alkalmazkodniuk a körülményekhez. Franciaországnak van a világon az egyik legjobb csapata, és ennek a tornának is az egyik legnagyobb favoritja".

EURO 2012
Ukrajna - Franciaország 0-2
Doneck, Donbass Arena. Vezette: Kuipers (holland)
UKRAJNA: Pjatov - Huszev, Hacseridi, Mihalik, Szelin - Timoscsuk, Nazarenko (Milevszkij 63.) - Jarmolenko (Alijev 69.), Voronyin (Devics 46.), Konopljanka - Sevcsenko. Szövetségi kapitány: Oleh Blohin.
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Clichy - Cabaye (M'Vila 68.), A. Diarra - Ménez (Martin 73.), Nasri, Ribéry - Benzema (Giroud 76.). Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.
Gólszerző: Ménez (53.), Cabaye (57.)
Sárga lap: Szerlin (56.), Timoscsuk (87.), ill. Ménez (40.), Debuchy (79.), Mexes (81.)
Részletes tudósítás
Ukrajna - Franciaország