EURO 2012

Torres duplájával a spanyolok hazaküldték az íreket

A C-csoport második fordulójának második találkozóján a címvédő spanyolok rendkívül simán, 4-0-ra legyőzték a csoport leggyengébb tagjának tartott Írországot. Vicente del Bosque együttesében Fernando Torres duplázni tudott, a 'maradék' két találaton David Silva és Cesc Fabregas osztozott. A mérkőzésen eldőlt, hogy Írország már biztos nem juthat tovább.

A nap korábbi mérkőzésén az olaszok 1-1-es döntetlent játszottak a horvátokkal, így a spanyolok négy ponttal vezetik a csoportot, másodikak a szintén négypontos horvátok, harmadikak a kétpontos olaszok. Az utolsó fordulóban spanyol-horvát és olasz-ír találkozókat rendeznek.

Torres ezúttal jól játszott, kétszer is bevette Given kapuját

4. perc: Torres csapott le villámgyorsan a David Silva szerelése után az ír 16-oson árválkodó labdára, elvitte a lassan reagáló védők mellett, majd még egy cselt csinált az alapvonal felé, s viszonylag éles szögből, 6 méterről a léc alá bombázott (1-0).

Már az első percektől megkérdőjelezhetetlen volt a spanyolok fölénye, és az is látszott, hogy ezen a mérkőzésen mindenképpen nyerni akarnak. A két együttes közötti tudáskülönbség az egész első félidőben jól érezhető volt, az írek csak "nyomozták" a labdát, helyzetet sem igazán tudtak kialakítani. A gyors gól - amely Torres szemfülességének és erőszakosságának volt köszönhető - megnyugtatta a címvédőt, amely ezután is rengeteg lehetőséget dolgozott ki, ám a szünetig nem tudta növelni előnyét.

Fabregast köszöntik a társak

49. perc: Iniesta lövését Given David Silva elé öklözte, a Manchester City középpályása pedig egy higgadt csel után az ötös vonaláról a jobb alsó sarokba helyezett (2-0).
70. perc: David Silva ugratta ki nagyszerű ütemben Torrest, aki az elvetődő Given mellett 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt (3-0).
83. perc: Egy jobb oldali szögletet David Silva a rövid oldalon érkező Fabregashoz gurított, aki egy igazítás után, 3 méterről, nagyon éles szögből lőtt a kapu jobb oldalába (4-0)

A második játékrész újabb gyors spanyol góllal indult, amelyre ezúttal is négy percet kellett várniuk a szurkolóknak: David Silva már-már megalázó találattal duplázta meg csapata előnyét. A Manchester City középpályása ezután kihagyhatatlan helyzetbe hozta Torrest, aki saját maga második, együttese harmadik góljával végleg eldöntötte a mérkőzést. A csereként beállt Fabregas találata kegyelemdöfés volt az írek számára, akik már csak a szép búcsúban bízhatnak az olaszok elleni utolsó csoportmeccsükön.

 


EURO 2012
Spanyolország - Írország 4-0 (1-0)
Gdansk, 39 ezer néző V.: Pedro Proenca portugál)
Spanyolország: Casillas (csk) - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xavi Hernández, Busquets, Xabi Alonso (Javi Martínez 65.) - Silva, Torres (Fabregas 74.), Iniesta (Cazorla 80.) Szövetségi kapitány: Vicente Del Bosque
Írország: Given - O'Shea, St Ledger, Dunne, Ward - Duff (McClean 76.) , Andrews, Whelan (Green 80.), McGeady - Cox (Walters 46.), Keane Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni
Gólszerző: Torres (4., 70), Silva (49.), Fabregas (83.)
Sárga lap: Xabi Alonso (54.), Javi Martínez (76.) ill. Keane (36.), Whelan (45+1.), St Ledger (84.)
Részletes tudósítás
Spanyolország - Írország

Vége a mérkőzésnek!
Három perc lesz a hosszabbítás!

 

83. perc: GÓÓL! A csereként beálló Fabregas éles szögből kilőtte a hosszú sarkot, az ír csapat teljesen szétesett. 4-0

80. perc: Iniesta helyén Santi Cazorla a pályán.

78.perc: Xavi végezhetett el egy szabadrúgást 25 méterről, de a spanyolok hatosa méterekkel célt tévesztett.

75. perc: Egy ír kontra végén Robbie Keane lőtt élesen a hosszú sarok irányába, de Casillas vetődve védeni tudott.

73. perc: A két gólt szerző Torres helyére Cesc Fabregas érkezik.

70. perc: GÓÓÓL!! Torres duplázni tud! David Silva kiváló kiugratása után a Chelsea támadója lépett ki egyedül, majd belsővel a kapu bal oldalába helyezett. 3-0

67. perc: Feltámadtak az írek, eljutottak egy szögletig - igaz, a sarokrúgás után szabadrúgással a spanyolok jöhetnek.

65. perc: Xabi Alonso helyére a bilbaói Javi Martinez érkezik a spanyol csapatba.

60. perc: Egy kósza ír beívelés után Casillas is találkozik a labdával...

55. perc: Az Eb védését mutatta be Given! Egy mintaszerű spanyol akció végén a büntetőpont magassából Xavi tüzelt, jó is volt a próbálkozást, de az ír portás elképesztő bravúrt bemutatva hárított.

49. perc: GÓÓL!! Torres lövését Given pont Silva elé ütötte, a középpályás pedig nagyon okos módon kivárt, majd laposan a jobb alsóba gurított. 2-0

48. perc: Xavi labdája után Arbeloa lőtt kapura, de Given a mezőnybe ütötte a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

A spanyolok nagyon 'megnyomták' a találkozó elejét, aminek következtében Fernando Torres révén már a 4. percben meg is szerezték a vezetést. Ezt leszámítva a kezdeti rohamokat túlélték az írek, majd a játékrész közepén alább is hagytak a spanyol rohamok. Az utolsó percekben azonban ismét futószalagon akadtak gólszerzési lehetőségek Iniestáék előtt, de Given állta a sarat. Összeségében egy nagyon sima meccse van eddig a címvédőnek, az írek küzdenek becsülettel, de erejüket felemészti a védekezés, többre nem futja.

47. perc: Iniesta kiváló lövését Given tolta a léc fölé, de a szögletre már nincs idő, vége az első félidőnek.

46. perc: Whelan vágta fel David Silvát, villant a sárga.

45. perc: Az első ír helyzetet láthattuk volna, de a zöldmezesek még lövésig sem jutottak el. Úgy tűnik nagyon esélytelenek ezen az estén.

44. perc: Tüzijáték az ír kapu előtt, előbb Arbeloa lövése vágódott ki Givenről, majd Xavi ismétlése pattant le a védőkről.

42. perc: Xavi lőtt kapura, de gyenge lövése csemege volt Givennek.

40. perc: Rövid időn belül két alkalommal is góllal fejezhették volna be az akciót a spanyolok, de rájuk jellemző módon a jónál még jobb helyzetik akarták játszani az akciót.

36. perc: Robbie Keane gyűrte le Iniestát, a portugál játékvezető sárgával értékelte a megmozdulást.

Az első félóra után 63 százalékban birtokolta a labdát a spanyol gárda, hat kapura lövésükből négy el is találta azt. Az írek egyelőre nem tudják felvenni a kesztyűt a címvédővel, de küzdenek becsületettel.

26. perc: A jobbról beívelt sarokrúgásra Piqué érkezett, de a Barcelona védője hiába volt egyedül, mellé fejelt.

26. perc: Xabi Alonso tűzte jó 25 méterről, fölé ment, de szöglet következik.

25. perc: Jordi Alba viharzott el a bal oldalon, David Silva a védők szorongatásában fejelt fölé.

23. perc: Given védett nagyot Torres távoli lövésénél.

Színezik a játékot a spanyolok, lövések helyett még egy utolsó passzt választanak.

17. perc: Gerrard Piqué tüzelt 17 méterről, de Shay Given magabiztosan hárítja a lövést.

Eddig a várakozásknak megfelelően óriási a spanyolok dominancia, az írek szinte alig találkoznak a labdával.

8. perc: Torres kis híján duplázott, Arbeloa visszapasszolása után közvetlen közelről gurított mellé.

4. perc: GÓÓL!! Bármilyen hihetetlen Fernando Torres gólt szerzett! David Silvát még szerelni tudták az ír védők, de a lecsorgó labdára Torres eszmélt a leggyorsabba, majd miután kivezette a sűrűből a labdát, hét méterről Given feje fölé bombázott. 1-0


 

1. perc: Írország kezdi a találkozót, a mérkőzést a portguál Pedro Proenca vezeti

20:44 -  A két csapat először találkozik Európa-bajnokságon. Eddig csak selejtezőkön játszottak egymással, összesen hatszor, abból négyet megnyert Spanyolország, kétszer pedig döntetlen született.

20:38 - Az első meccshez képest lényeges változás a spanyoloknál, hogy a gólszerző Fabregas helyett Fernando Torres kezdhet.

20:25 - Hogy mit tippelünk a mai meccsre, azt ezen a linken megnézheted!

20:24 - Köszöntjük kedves olvasóinkat!

EURO 2012
Spanyolország - Írország 4-0
Gdansk, PGE Arena V.: Pedro Proenca portugál)
SPANYOLORSZÁG: Casillas (csk) - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xavi Hernández, Busquets, Xabi Alonso - Silva, Torres, Iniesta Szövetségi kapitány: Vicente Del Bosque
ÍRORSZÁG: Given - O'Shea, St Ledger, Dunne, Ward - Duff, Andrews, Whelan, McGeady - Cox, Keane Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!