Olimpia 2012

Megvan a londoni öttusacsapat

  • MTI
megosztom

Tóth Adrienn, Kovács Sarolta, Marosi Ádám és Kasza Róbert londoni nevezését javasolta a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) a Magyar Olimpiai Bizottságnak.

A MÖSZ az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a selejtező időszakot követően a nemzetközi szövetség (UIPM) megküldte a kvótával rendelkező versenyzők névsorát, ebből kiderült, hogy Tóth, Kovács, Marosi és Kasza mellett Gyenesei Leila és Demeter Bence szerzett indulási jogosultságot. Közülük kellett kiválasztani a négy olimpiai versenyzőt. A nyári játékokon nemzetenként és nemenként csak két öttusázó szerepelhet, de több szerezhetett kvótát, ezért volt szükség a szűkítésre.

Kasza a 2011-es Világkupa-döntő győzteseként, Marosi Ádám az elmúlt évi világbajnokságon elért harmadik helyével harcolta ki a részvétel jogát, Tóth Adrienn és Kovács Sarolta a tavalyi Európa-bajnokság második, illetve hetedik helyezettjeként szerzett kvótát, Demeter és Gyenesei pedig a május 31-ével zárult egyéves időszak eredményeit összegző kvalifikációs ranglistáról.

A szövetség tájékoztatása szerint jelenleg mindenki egészséges és motiváltan készül. Az olimpiáig hátralevő időszakban az edzőtáborozást több verseny - így a moszkvai Kreml Kupa, az országos bajnokság és a szófiai Európa-bajnokság - szakítja meg. Az öttusacsapat augusztus 7-én utazik el Londonba.

megosztom