Sportfogadás

Így zártuk a Roland Garrost

  • Barcsai Róbert

A héten véget ért a Roland Garros, és mivel szinte minden nap igyekeztünk lehetőleg nyerő tippet adni, ezért úgy fair, ha csinálunk egy összegzést, és tükörbe nézünk, hogy vajon mégis mire mentünk sportfogadóként az idei Roland Garroson?

Az Australian Opent követően májusban ismét eljött az idő a teniszezők számára, hogy összemérjék tudásukat egy Grand Slam-tornán, ami azt jelentette, hogy bizony nekünk is készülnünk kellett. Egyrészt volt egy nyereményjátékunk az Eurosporttal közösen, másrészt pedig igyekeztünk ellátni kedves Olvasóinkat napról-napra erős tippekkel. Az, hogy ez mennyire jött össze, természetesen csak akkor derülhet ki, ha hasonlóan az Australian Openhez, most is összesítjük fogadásainkat.


Amint látható, 18 tippet adtunk le, amelyből 12-6-os tipparányt sikerült elérnünk, méghozzá 1.64-es átlagodds mellett, amely végül 1.11 egység (normált)profitra volt elegendő. Ez elsőre nem tűnik soknak, ám ha 100 tipp alatt tudtuk volna tartani ugyanezt, akkor 6.17 egységet termeltünk volna, magyarul a ROI-nk 6.16% volt, ami már közel sem mondható rossznak.

Hogy ne csak a statisztikai adatok álljanak itt, leírjuk azt is, hogy mi hogyan éltük meg sportfogadói szempontból a Roland Garrost.

Ami nem megy, azt ne erőltesd...

Ha jobban végigfutjuk a táblázatunkat, akkor észrevehetjük, hogy a 18 tippből csak három volt női meccs. Kicsit jobban megvizsgálva a dolgokat arra is rájöhetünk, hogy mindhárom tipp hibás volt.

Igazából elsősorban azért fogadunk keveset női teniszre, mert kevesebb értéket találtunk benne, mint a férfiaknál, ám amikor a gyengébbik nem küzdelmeire ajánlottunk tippet, akkor is legalább annyira messze jártunk a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ez alól kivétel az utolsó alkalom, amikor Kanepi két nyert szettje teljesen simán alakult, ám abszolút felesleges módon elbukta a másodikat, így esélytelen volt a tippünk.

Természetesen aki fogad, az tisztában van azzal, hogy a női tenisz, de alapvetően a női sport rendkívül kiszámíthatatlan. Gondoljunk csak bele! Az idei Roland Garros legnagyobb (negatív) meglepetését az a Serena Williams okozta, aki a torna előtt szinte mindenkit megvert, és talán a legnagyobb eséllyel indult a női mezőnyben, ehhez képest pedig teljesen reménytelen játékkal az első körben hullott ki Virginie Razzanóval szemben.

Mindenesetre az "ami nem megy, azt ne erőltesd" szabály a sportfogadásban is él. Vegyük észre, hogy naponta mérkőzések sokaságát játszották a Garroson, így azt is megtehettük, hogy az egyik nem küzdelmeit szinte teljesen kizártuk a repertoárunkból.

Rafael Nadal

...ami viszont megy, azt igen!

Ha jobban megvizsgáljuk a táblázatot, akkor az is észrevehető, hogy sokszor fogadtunk over 3.5 szettes opcióra, egészen pontosan hatszor. Szintén szembeötlő, hogy mindegyik tipp színe zöld, azaz 100%-os hatékonysággal választottuk ki ezeket a fogadásokat.

Hogy miért fogadtunk ilyen sokszor erre a lehetőségre? A válasz egyszerű: mivel a salakos borítás nagyon lassú, ezért teljesen nyilvánvaló, hogy több break is születik egy-egy mérkőzésen (legalábbis átlagosan). Ha a játékosok többször képesek elvenni a másik adogatását, akkor az is nyilvánvaló, hogy sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ne érjen véget egy találkozó három szett alatt.

Persze ha az irodák pontosan be tudták volna lőni az ideális oddsokat, akkor nyilvánvalóan elkerültük volna ezeket a fogadásokat, ám a bukik látványos módon, szinte napról-napra felkínáltak egy-egy annyira magas labdát, amelyet lehetetlen volt kihagyni. Persze a szórással így is számolnunk kell, most éppen hatból hat alkalommal eltaláltuk a tippeket, de természetesen nem mindig lesz ez így, hiszen időnként becsúszik majd egy-egy hiba, ám az vitathatatlan, hogy hosszútávon profitot fogunk termelni ezekből a fogadásokból, ilyen magas oddsok mellett.

Összességében kijelenthetjük, hogy minimális profittal zártuk az egyébként tanulságos 2012-es Roland Garrost, de reményeink szerint ettől csak jobb jöhet Wimbledonban, majd a US Openen!