Tenisz

Szávay Ágnes Wimbledonban sem indul

  • MTI

Sérülése nem jött teljesen rendbe, ezért Szávay Ágnes nem indul a június 25-én rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon sem.

Sérülése nem jött teljesen rendbe, ezért Szávay Ágnes nem indul a június 25-én rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon sem.Sérülése nem jött teljesen rendbe, ezért Szávay Ágnes nem indul a június 25-én rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon sem.A játékos környezetéből származó szerdai információk szerint Szávay, aki betegségei és sérülései miatt úgynevezett védett ranglistás helyezéssel rendelkezik, a múlt héten már megkezdte az edzéseket, mert a londoni olimpiai tornán mindenképpen szeretne ott lenni. Két hete orrsövényműtéten esett át.

Az MTI úgy tudja, hogy Szávay a wimbledoni viadal idején az egyik hazai tv-csatorna szakkommentátora lesz.

A 23 éves játékos tíz hónapot hagyott ki, majd április végén, idei első viadalán, a stuttgarti torna selejtezőjében kikapott. Ezt követően hátfájdalmai miatt lemondta a francia nyílt bajnokságot is.

Szávay öt WTA-tornát nyert egyesben, pályafutása legjobbjaként, 2008. április 14-én a 13. helyen állt a női teniszezők világranglistáján. Sérülése előtt a 39. volt.