Edzőkérdés

Roberto Di Matteo kétéves szerződést kapott a Chelsea-nél

A Chelsea bejelentése szerint a márciusban ideiglenes megbízással kinevezett Roberto Di Matteo marad a csapat menedzsere, kétéves szerződést kötöttek vele a londoni klubnál.

Di Matteo

A Chelsea közleménye szerint miután Di Matteo visszatért nyaralásából, megkötötték új szerződését. "Roberto bizonyította képességeit, amikor az előző szezonban magasra emelte a csapatot, és az ő segítségével történelmet írtunk. A tulajdonos és a vezetőség egyértelműen amellett tette le voksát, hogy folytassa a munkát. Jóllehet igen rövid idő alatt nagyon magasra tette a mércét, hisszük, hogy Roberto a megfelelő ember, ő vezetheti a Chelsea-t további sikerekre" - fogalmazott Ron Gourlay vezérigazgató, hozzátéve, hogy további erősítések várhatóak játékosfronton.

"Természetesen örülök a megbízatásnak. Hihetetlen sikereket értünk el ebben a szezonban, történelmet írtunk. A célunk, hogy tovább írjuk a sikereket, már rengeteg terv van a fejemben, alig várom, hogy megkezdjük a felkészülést" - mondta Di Matteo.

A 42 éves olasz tréner márciusban vette át az irányítást a Kékeknél André Villas-Boas menesztése után, és három hónap alatt FA-kupát valamint Bajnokok Ligáját nyert az együttessel. Bár közel sem volt biztos, hogy a sikerek ellenőre ő marad az edző, mivel Abramovics sztáredzőre vágyott, de végül "győzött a józan ész".