EURO 2012

Olsen borzalmasnak nevezte a vereséget és sérültjei miatt aggódik

A portugál labdarúgó-válogatott szerdán 3-2-re győzött a dán csapat ellen az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság B-csoportjának második fordulójában. A portugálok és a dánok így egyaránt 3-3 ponttal állnak a csoportban, mindkét gárda továbbjuthat.

A portugál labdarúgó-válogatott 3-2-re győzött a dán csapat ellen. Még mindkét együttes továbbjuthat.

"Borzalmas ez az érzés, karnyújtásnyira volt a meccs vége és az egy pont, mégis kikaptunk. Jól kezdtünk, az első tíz percben mi domináltunk, három vagy négy szögletünk is volt, de aztán Portugália feléledt és kezébe vette az irányítást, bár helyzeteik nem igazán voltak. Szenvedtünk, nem találtuk a ritmust, de aztán a második félidőre feljavultunk és az utolsó tíz perc is a miénk volt" - értékelt Morten Olsen, aki a verség ellenére számos pozitívumot felfedezett együttese játékában.

"Büszke voltam, amikor legyőztük a hollandokat, de bizonyos szempontból most még büszkébb vagyok, a második félidei teljesítményünk miatt. A végén sajnos elmaradt a jutalom, de ezt mindenki megtapasztalja karrierje során, remélhetőleg nem túl sokszor. Megérdemeltünk volna egy pontot, egy kis szerencse kellett volna hozzá. Nehéz lesz a sérülteket, Zimlinget, Rommedahlt és Aggert pótolnunk a némtek ellen. Agger igazi vezér volt ma" - tette hozzá a kapitány.

"Más volt a mai meccs, mint a németek elleni. De azon túl, hogy gólt, gólokat szereztünk, folytattuk, amit ott elkezdtünk. Szervezettek voltunk, de még tovább tudunk javulni. Voltak lehetőségeink, különösen az első félidőben, a 2-0 lett volna az igazságos eredmény a szünetre. A folytatásban nem ültünk rá az eredményre, hajtottunk a harmadik gólért. A második játékrészben rengeteg helyzetünk volt, ha sikerült volna 3-1-re ellépnünk, eldöntöttük volna a meccset. A döntetlen igazságtalan lett volna, megérdemelten nyertünk" - fogalmazott Paulo Bento, a luzitánok szakvezetője.

"Két remek meccsen vagyunk túl két nagyszerű csapat ellen. Voltak céljaink, de a helyes úton járunk, és ezen haladunk tovább. Ez a három pont azt jelenti, hogy sorsunk a mi kezünkben van."

EURO 2012, B-csoport, 2. forduló:
Dánia-Portugália 2-3 (1-2)
Dánia: Andersen - Kjær, Agger, S. Poulsen, Jacobsen - Kvist, Eriksen - Zimling (J. Poulsen 16.), Krohn-Dehli (Schone 90.), Rommedahl (Mikkelsen 60.) - Bendtner.
Portugália: Rui Patrício - Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrão, João Pereira - Miguel Veloso, João Moutinho, Raul Meireles (Varela 84.) - Nani (Rolando 89.), Cristiano Ronaldo, Hélder Postiga.
Gólszerző: Pepe (24.), Hélder Postiga (36.) Varela (87.), ill. Bendtner (41., 80.)
Sárga lap: Raul Meireles (29.), Ronaldo (92.) ill. J. Poulsen (56.), L. Jacobsen (81.)
A B-csoport állása:
1. Németország 2 2 0 0 3 1 6
2. Portugália 2 1 0 1 3 3 3
3. Dánia 2 1 0 1 3 3 3
4. Hollandia 2 0 0 2 1 3 0