Magyar foci

Az interneten szavazhatunk az új nemzeti stadion nevéről

  • MTI
Címkék:

Bárki szavazhat az új nemzeti stadion nevére a www.mnsk.hu internetes oldalon felkínált lehetőségek közül: Puskás Ferenc Stadion, Kocsis Sándor Stadion, Nemzeti Stadion, Nemzeti Aréna és Németh Imre Stadion. Vígh László kormánybiztos szerint 2014 elején indulhat el az építkezés.

A kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, jelenleg azokat az ötletpályázatokat várják, amelyek a stadion megközelíthetőségéről, parkolási lehetőségekről, illetve az ezekhez kapcsolódó szempontokról szólnak. Ennek lezárása után írják ki a tervpályázatot, s 2013 végén megtörténik a kivitelező kiválasztása.   

"A nemzetközi tapasztalok szerint egy ilyen stadion 24-28 hónap alatt épül fel, de mi úgy tervezzük, hogy rövidebb idő alatt kész leszünk, így 2016 elején megtörténhet az átadás." - fogalmazott Vígh.

A kormánybiztos elmondta: a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion állapotfelmérésével kapcsolatos szerződés aláírás előtt áll, ha ez megtörténik, szakemberek vizsgálják majd meg az egyelőre lezárt felső karéjt, amelyet a tervek szerint felújítanának. Hozzátette: a tervek szerint az idén a középső szakasz renoválása elkészül, s a magyar labdarúgó-válogatott az őszi világbajnoki selejtezőket már több mint 42 ezer néző előtt játszhatja.

A szombaton sorra kerülő Múzeumok Éjszakája programsorozathoz ezúttal a Puskás Ferenc Stadion is csatlakozik, a Stadion története című kiállítás délelőtt 10 órától lesz látogatható. Délután 5-től a stadion gyepén is lesznek programok, többek között pályára lép az atlantai olimpián szerepelt magyar futballválogatott.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!