Férfi kézilabda

A német-holland meccsel hangolnak Mocsaiék az oslói visszavágóra

Budapesten, a Lőrinci Sportcsarnokban készül a magyar férfi kézilabda-válogatott a Norvégia elleni vb-selejtező szombati, oslói visszavágójára. Mocsai Lajos együttese a vasárnapi, 27-21-es veszprémi sikert követően kedd délután gyakorolt együtt ismét – immár a fővárosban. Szerdán két edzésen vesznek részt a kerettagok, majd csütörtökön kora délután utazik a csapat Oslóba.

Magabiztos előnyt szereztünk Norvégia ellen Nagy Lászlóval"Kedden délután találkoztunk ismét a veszprémi mérkőzést követően. A csapat Vecsésen, kiváló körülmények között szállt meg, a foglalkozásokat pedig a Lőrinci Sportcsarnokban tartjuk - nyilatkozta Mocsai Lajos a hazai szövetség honlapjának. - Kedd este két és fél órás edzésen vettek részt a játékosok, szerda délelőtt Vecsésen kondicionális tréninget tartottunk, délután a védő- és támadó stratégiát gyakoroljuk a következő foglalkozáson, este pedig csapatépítés gyanánt Vetési Iván MKSZ-elnök meghívására együtt nézzük meg a német-holland labdarúgó Eb-meccset Budapesten. Csütörtökön kora délután utazunk Oslóba, de előtte még egy foglalkozáson részt vesz a válogatott, a Norvégiába érkezést követően pedig már a helyszínen edzünk. A játékosokból rendkívül sokat kivett az első mérkőzés, hiszen fizikálisan is igen kemény ellenfél a norvég válogatott. Császár Gábor derékbántalmai miatt kedden még nem edzett, de szerda délelőtt az erősítő munkában már részt vett, két-három játékos pedig még nem tud százszázalékos edzésmunkát végezni, de bízom benne, hogy minden problémánk megoldódik. A norvégok elleni veszprémi találkozót természetesen elemezzük, precízebb támadójátékot szeretnénk megvalósítani Oslóban, készülünk egy nyitottabb védekezés ellen is. A visszavágó 0-0-ról indul, másként nem is lehet felkészülni egy ilyen mérkőzésre, ha spekulálnánk, nyilvánvalóan csökkennének az esélyeink."

A norvégiai mérkőzésre 18 fős kerettel utazik a válogatott, Mocsai Lajos a helyszínen jelöli ki a 16 pályára lépő játékost.

Férfi vb-selejtező, visszavágó:
2012. június 16., 19:10, Oslo:
NORVÉGIA-MAGYARORSZÁG
Játékvezetők: Krstic, Ljubic (szlovénok).
 
Az 1. mérkőzésen: Magyarország-Norvégia 27-21 (12-10)
A párharc győztese jut ki a 2013-as spanyolországi világbajnokságra.
 
A magyar férfiválogatott kerete:
Kapusok: FAZEKAS Nándor (MKB Veszprém KC), MIKLER Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (MKB Veszprém KC), HARSÁNYI Gergely (Tatabánya Carbonex KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Pick Szeged), LALUSKA Balázs (MKB Veszprém KC), MOCSAI Tamás (SG Flensburg, német), NAGY László (Barcelona, spanyol)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (MKB Veszprém KC), LÉKAI Máté (Pick Szeged)
Beállók: SCHUCH Timuzsin (MKB Veszprém KC), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgói KK), ZUBAI Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: KATZIRZ Dávid (Csurgói KK), PÉREZ Carlos (MKB Veszprém KC), PUTICS Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB Veszprém KC), VADKERTI Attila (Pick Szeged)