EURO 2012

A futball már nem csak a szakmát jelenti, hanem a körítést is - Mezey György

megosztom

Dr. Mezey György, az UEFA technikai csapatának tagja a helyszínről, Kijevből értékelte az mlsz.hu-nak a torna eddigi legjobb hangulatú mérkőzését, az ukrán-svéd összecsapást.


"Nehéz erről a meccsről érzelmek nélkül beszélni, talán nem is lehet." - kezdte az mlsz.hu-nak adott beszámolóját a szakember. " Olyan arcát mutatta meg azon az estén a futball, ami feltétlenül a jövőt is jelenti. A labdarúgás immár nemcsak a szakmát jelenti, hanem a legmagasabb szinten velejárója a körítés is. Ilyen hangulatban, amilyen itt, Kijevben volt az ukránok első mérkőzése alatt, egyszerűen nem lehet rossz meccset játszani. Természetesen telt ház volt, de az élményt csak fokozta az a véletlen egybeesés, hogy a hazai szurkolók mellett a vendég svédek is sárga mezt viseltek a lelátón. Sárga volt az egész stadion. A miliő elnyomott mindent, ezúttal nem számított, hogy technikai téren ez a meccs bizony alatta maradt, például, a Spanyolország–Olaszország találkozónak. Itt a futball egy másik arcát mutatta, telt házas, követelő-támogató publikum előtt. A nézők szinte kipréselték az ukrán játékosokból, hogy tudásuk legjavát nyújtsák. Szinte önkívületben játszottak, s szerezték meg a megérdemelt győzelmet."

EURO 2012
Ukrajna-Svédország 2-1 (0-0)
Kijev, Olimpiai Stadion, vezette: Cüneyt Cakir (török).
Ukrajna: Pjatov - Huszev, Hacseridi, Mihalik, Szelin - Timoscsuk, Nazarenko, Konopljanka (Devics, 90+2.) - Jarmolenko - Sevcsenko (Milevszkij, 81.), Voronin (Rotan, 84.). Szövetségi kapitány: Oleg Blohin.
Svédország: Isaksson - Lustig, Mellberg, Granqvist, Olsson - Elm, Källström - Larsson (Wilhelmsson, 68.), Ibrahimovic, Toivonen (Svensson, 63.) - Rosenberg (Elmander, 71.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén.
Gólszerző: Sevcsenko (55., 62.), ill. Ibrahimovic (52.)
Sárga lap: Källström (11.), Elm (83.)

 

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom