Interjú

Mohl Dávid a ligaválogatottnál is magasabbra vágyik

  • Horváth Kristóf
megosztom

Mohl Dávid a Kecskemét egyik alapembere volt az elmúlt bajnokságban. A bal oldali védő teljesítményével felhívta magára Egervári Sándor szövetségi kapitánynak a figyelmét is, aki meghívta őt tavasszal a ligaválogatottba. A 27 éves futballistával az elmúlt szezonról és a jövőről is beszélgettünk.

2011 nyarán igazoltál végleg Kecskemétre, hogy érzed egy év távlatából, jó döntést hoztál?
Természetesen igen, mert egy nagyon szimpatikus focit játszó csapathoz kerültem, és ami a legfontosabb, hogy megnyertük a Magyar Kupát. Ezenkívül az Európa Ligában játszhattunk, idén pedig a Ligakupa döntőjéig is eljutottunk.

Tomiszlav Szivicstől Török László vette át a csapatot ősszel. Az edzőváltással mennyire változott a KTE alapvetően támadófocija, nagyobb hangsúlyt fektettek a védekezésre?
A klub filozófiája alapvetően a támadófoci, ezt az edzőváltás sem befolyásolta. Azt viszont mi, játékosok és az edzőnk is tudtuk, hogy a támadó stílusunk olykor a védekezésünk rovására ment. Ezen mindenképpen változtatni akartunk.

A KTE védője szívesen maradna klubjánálKicsivel maradtatok le az Európa-liga szereplésről, min múlt, hogy nem sikerült odaérnetek a 4. helyre?
Ebben a csapatban mindenki maximalista. Minden mérkőzésen úgy léptünk pályára, hogy nyerni akarunk, de ne feledjük el, van egy ellenfél is a pályán. Botlottunk pár alkalommal, és meg kell említeni, hogy távoztak tőlünk meghatározó játékosok is.

Tavasszal bekerültél Egervári Sándor ligaválogatottjába is. Meglepett-e a meghívás? Hogy érezted magad Telkiben?

Örültem a meghívásnak. Minden edzésre és mérkőzésre úgy készültem, hogy a maximumot fogom nyújtani. Ennek a hozzáállásnak a ligaválogatottság lett az eredménye. Erről az útról nem fogok letérni, bízom benne, magasabb szintre repít ez a hozzáállás.

Elvileg egyéves szerződésed van még a Kecskeméttel, mit tudsz a jövődről? Kitöltenéd a szerződésed vagy esetleg van esély rá, hogy máshol folytasd?
Szívesen maradnék itt, szeretem ezt a csapatot, a várost, a szurkolókat. Sok barátra tettem itt szert, meglátjuk mit hoz a jövő, mi a klub szándéka velem.

megosztom