London 2012

Babos Tímea olimpiai indulása másoktól függ

megosztom

A Roland Garros után hétfőn kiadott női tenisz-világranglista az alapja az olimpiai kvalifikációnak. Ez alapján Babos Tímea nem indulhat Londonban, de nevezések, visszalépések alapján még van halvány esélye az ötkarikás szereplésre.

még van halvány esélye Babosnak az ötkarikás szereplésre.A hazai szövetség tájékoztatása szerint a a 64-es olimpiai táblára 56 játékos nevezését fogadják el ranglista szerint, hatot pedig a nemzetközi szövetség, az ITF jelöl.

Babos Tímea jelenleg a 68. a rangsorban, de az biztos, hogy a franciák Marion Bartolit (8.) nem nevezik, az orosz Szvetlana Kuznyecova (33.), Anasztaszija Pavljucsenkova (34.), a német Mona Barthel (36.), a cseh Iveta Benesova (53.), az orosz Jekatyerina Makarova (54.), az amerikai Sloane Stephens (57.) és Vania King (59.), a cseh Barbora Zahlavova Strycova (60.) és Lucie Hradecka (67.) pedig azért nem indulhatnak, mert hazájukban négyen is jobbak náluk, a tíz kieső játékos miatt így Babos az 58. játékosként szerepel a listán.

Ezzel még nem fér be az olimpiai mezőnybe, be, ráadásul Szávay Ágnes jelezte, hogy védett rangsorral indulna Londonban. Ha ez valóban így lesz, akkor Babos az 59. helyre szorul vissza. Azonban előfordulhat, hogy a június 21-i név szerinti nevezéskor nem mindenki nevét adják le a szövetségek, visszamondások is lehetnek és még az ITF helyekben is bízhat a 19 éves tehetség.

megosztom