EURO 2012

A tömegközlekedés használatát javasolják a szurkolóknak Lvivben

  • MTI
megosztom

A tömegközlekedési járművek használatát javasolja a szurkolóknak Lemberg (Lviv) polgármesteri hivatala az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek idejére.

Oleg Viljura, a nyugat-ukrajnai nagyváros Eb lebonyolításáért felelős főosztályának helyettes vezetője keddi lembergi sajtótájékoztatóján közölte: sok külföldi szurkolónak nem tetszik, hogy taxival nem juthat el az Eb mérkőzésnapjain a Lviv Arénába.

"Ha engedélyeznénk a taxihasználatot, akkor a meccsek után legalább háromezer taxi torlódna össze a stadion környékén, ami a közlekedés összeomlásához vezetne a városnak abban a részében, így a Sztriji úton" - idézte az illetékest a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.

Viljura azt is elmondta, hogy a szombati német-portugál meccs után a szurkolókat a városi buszokkal kétszer gyorsabban szállították el, mint ahogyan azt az UEFA követelményei előírják. Hozzátette, hogy a lembergi hatóságok továbbra is adnak ki járműveknek engedélyeket a városközpontba történő behajtásra az EURO-2012 idejére.

Andrij Korcsinszkij, az Ukrán Fuvarozók Szövetségének elnöke azt közölte, hogy annak a két megbüntetett lembergi taxisofőrnek az egyike, akiket újságírók kaptak árdrágításon a német-portugál mérkőzés idején, nem szabályosan jutott a vasúti pályaudvart és a repülőteret érintő fuvarengedélyhez.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom