Sportpolitika

A hétfői parlamenti döntés biztosítja, hogy 2016-ra elkészüljön az új nemzeti stadion

megosztom

A beruházásért felelős kormánybiztos szerint még könnyebben és gyorsabban valósulhat meg az új nemzeti stadion építése azzal, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadta a Budapesti Olimpiai Központ rekonstrukciójáról szóló törvényt.

A törvény értelmében egy a "sport- és kulturális igényeknek megfelelő, nemzetközi színvonalú, összetett szolgáltatásokat nyújtó épületegyüttes" jöhet létre a következő években a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion környékén, vagyis az úgynevezett Budapesti Olimpiai Központ területén.
A beruházás központi eleme az új nemzeti stadion felépítése, ami egy 65 ezer férőhelyes, az Európai Labdarúgó Szövetség előírásainak megfelelő multifunkcionális, vagyis a labdarúgás mellett más sportágak és kulturális események befogadására is alkalmas létesítmény lesz.

„A törvény elfogadásával felgyorsulhat az előkészítő munka, illetve a tervezés folyamata, így akár már 2016-ra elkészülhet az új nemzeti stadion” – hangsúlyozta Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

megosztom