EURO 2012

134 csapat küldött játékost az Eb-re

  • MTI
megosztom

Az európai futballklubokat tömörítő szervezet (ECA) statisztikája szerint 134 egyesületből érkeztek játékosok a Lengyelországban és Ukrajnában zajló Európa-bajnokságra.

A 368 labdarúgó több mint fele, 58,2 százaléka, azaz 214 játékos német, angol, spanyol, olasz vagy francia csapatban keresi a kenyerét, s 99 százalékuk Európában játszik. Kivétel a svéd Christian Wilhelmsson, aki a szaúdi al-Hilal FC, s az ír Robbie Keane, aki az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxy alkalmazottja.

A Roy Hodgson vezette angol válogatott az egyetlen, amelynek minden tagja hazájában futballozik, míg az írek olasz szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni csak olyan játékost hívott be a keretbe, aki légiósként keresi a kenyerét.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!
megosztom