EURO 2012

Rio Ferdinand behívása fel sem merült - Roy Hodgson

Az Eb-szereplését hétfőn kezdő angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson megpróbált magyarázatot adni arra, hogy miért nem hívta be a Manchester United játékosát, Rio Ferdinandot a kontinenstornán résztvevő keretbe.

A Vörös Ördögök rutinos védője már az előzetes keretből is kimaradt, de igazán nagy megütközést az keltett Angliában, amikor Hodgson a 22 éves, összesen 25 Premier League-meccset játszott liverpooli Martin Kellyt hívta be, miután Gary Cahill, a Chelsea hátvédje megsérült.

Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

A szövetségi kapitány most egy újabb furcsa nyilatkozattal fejelte meg az eddigi történéseket: "Rio Ferdinand behívása egyáltalán fel sem merült. Megvolt a 23 fős csapatom. Tudtam, hogy ha Cahill kidől, kik lesznek a kezdők és kik a kiegészítő emberek. Nem fogok egy Rio-korú, az ő képességeivel és tapasztalatával rendelkező játékost kiegészítő embernek behívni."

Ehelyett a szakvezető inkább egy olyan játékosnak szavazott bizalmat, akinél eléggé kérdéses, hogy mit tud hozzátenni a csapat teljesítményéhez, ha arra szükség lesz.

Roy Hodgson magyarázata ellenére Angliában nyílt titokként kezelik, hogy nem tudta Ferdinandot kibékíteni John Terryvel, akivel azért vesztek össze, mert utóbbi állítólag rasszista megjegyzést tett Ferdinand öccsére 2011 őszén. A Manchester United hátvédje azóta bevallotta, hogy lemondott arról, hogy valaha a válogatottban szerepelhet még.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!