EURO 2012

Löw a sarokba szorított hollandokra, Bento az erős dánokra készül

Németország 1-0-ra legyőzte Portugáliát a B csoport 1. fordulójában szombaton a labdarúgó Európa-bajnokságon. Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya elégedett a három ponttal, de már a következő mérkőzésre koncentrál, ahol Paulo Bento, a portugálok mestere is.

"Az Európa-bajnokság olyan, mint egy Forma-1-es verseny bemelegítés nélkül" - mondta Joachim Löw. "Jól kell rajtolni, és azonnal el kell jönni a rajtrácsról. Nincsenek könnyű mérkőzések. Meg kell nyerni az első meccset, és mi megtettük. Mindkét csapat nagyon feszült volt, főleg a Hollandia-Dánia mérkőzés után, mivel a vesztesnek innentől egy egyenes kieséses torna lesz a folytatás. Mindkét csapat remekül védekezett. Sokkal zártabbak voltunk hátul, mint az utóbbi időben. Támadhattunk volna jobban is, ezen még van mit dolgoznunk, de a három pont a lényeg. A hátsó négyes nagyon jó volt, nagyon éberek voltak, és nem lehetett labdát bejátszani mögéjük."

A német szövetségi kapitány természetesen kiemelte a győztes gól szerzőjét, Mario Gomezt, aki csak a véletlennek köszönhetően volt még a pályán a 72. percben: "Gomez az egész szezont végigjátszotta, sok gólt szerzett, most pedig egy helyzete volt és azt értékesítette. Két perccel korábban be akartam hozni Klosét, de a csere eltartott egy ideig. Gomez az egész estét végigfutotta, és kellett egy friss ember. Félidőben mondtam a srácoknak, hogy emelnünk kell a tempón. Portugália próbálta megtörni a ritmusunkat, de ehhez végül alkalmazkodtunk."

Joachim Löw a német válogatott edzésén az Európa-bajnokság előtt 2012-ben.

A szakember elégedett a győzelemmel és azzal, hogy a hollandokat meglepetésre legyőző dánokkal állnak a csoport élén, de tudja, hogy Robbenék is veszélyes ellenfelek lesznek.

"Németországnak most 3 pontja van, ahogy Dániának is, és ez nekünk jó. De ott a teher a veszteseken, hogy talpra álljanak, ezért vigyáznunk kell Hollandiával" - mondta.

Mario Gomez nem győzött hálálkodni mesterének, amiért a kezdőbe került: "Két sikeres éven vagyok túl. Hosszú volt az út idáig, és boldog vagyok, hogy az edző bízott bennem. Jó érzésem volt, amióta idejöttünk, és meg tudtam hálálni az edzőnek a bizalmat. Egyértelmű volt, hogy az utolsó percekre Miro (Klose) be fog állni. Éreztem, hogy ott az utolsó lehetőség, megpróbáltam kihasználni. Azt hiszem, a labda megpattant, így pont a fejemre esett, és onnan már nem volt olyan nehéz dolgom."

Paulo Bento természetesen nem lehetett elégedett a mérkőzés után: "Szomorú vagyok az eredmény miatt. Bonyolult mérkőzés volt, de tudtuk, hogy az lesz. Szerintem az első félidőben összességében erősebbek voltunk, és akkor is jól védekeztünk, amikor Németország irányított. A hajrában mindent megtettünk a gólért, de nem sikerült. Úgy éreztük, hogy irányításunk alatt van a mérkőzés, de nem volt szerencsénk, amikor Mario Gomez betalált abból a megpattanó beadásból. Jól reagáltunk, úgy játszottunk, ahogy tudunk, sok helyzetünk volt. Nem tudtunk betalálni, de korábban is mondtam már, hogy hiába játszol győzelemre, akkor is kikaphatsz. Ilyen a futball. Ettől függetlenül folytatnunk kell, amit eddig csináltunk."

A portugál mester is a folytatásra koncentrál, hiszen nekik győzelmekre van szükségük a továbbjutáshoz.

"Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a játékosaink kipihenjék magukat. Dánia most sokkal jobb helyzetben van, de ezzel nem tudunk mit tenni, csak készülünk a következő mérkőzésre. Azért jöttünk, hogy továbbjussunk a negyeddöntőbe, és amíg sokan úgy gondolták, hogy a dánok a csoportban a leggyengébbek, mi nem néztük le őket. Nem lepődtünk meg azon, hogy legyőzték Hollandiát. Mi is csak egyszer nyertünk ellenük az utóbbi négy meccsünkből, úgyhogy javulnunk kell arra a mérkőzésre" - figyelmeztetett a szövetségi kapitány.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!