EURO 2012

Az UEFA stábját erősítő Mezey Özil játékát ítélte a legjobbnak

A legutóbb ezüstérmes német válogatott 1-0-ra legyőzte a portugál együttest a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának szombati második mérkőzésén, Lvivben. Dr. Mezey György az UEFA technikai csapatának tagjaként vesz részt az Európa-bajnokságon, a találkozó után a honi szövetség honlapjának értékelte a látottakat.

Az MLSZ szakmai bizottságának vezetője a skót Andy Roxburgh által vezetett teamben, az olasz Fabio Capello, a francia Gerard Houllier, a svéd Lars Lagerbäck, a lengyel Jerzy Engel, a cseh Dušan Fitzel, a német Holger Osieck, valamint a svájci Jean-Paul Brigger és Walter Gagg társaságában dolgozik. Az edzők, logisztikai okokból, két ötös csapatot alkotnak, Mezey György a csoportmérkőzések alatt Ukrajnában dolgozik.

"Remek mérkőzést láttam, láttunk, amihez nyilván hozzájárult az őrületes hangulat is. Ki kell emelnem, hogy nagyszerű taktikai csatát hozott a 90 perc, szakmai szempontból kiváló húzásokat figyelhettünk meg. Rendkívül megszervezte mindkét csapat a játékát, ennek persze az volt az eredménye, hogy nem lehetett állandóan látványos eseményekre számítani. Mindkét fél igyekezett hibára kényszeríteni az ellenfelét, ez néhányszor sikerült is, helyzetek születtek az ilyen szituációkból"– mondta a mérkőzésről a korábbi szövetségi kapitány.

"A németeket erőteljesebbnek véltem, úgy láttam, alaptalan volt az a korábbi várakozásom, mely szerint a csapat gerincét adó Bayern München-játékosokban túlságosan mély nyomott hagyott az elveszített müncheni BL-döntő. Kiemelkedő volt néhány szituációban a végrehajtás technikai szempontból is, gondolok elsősorban a gólra, Sami Khedira kiváló beadása után Mario Gomez gyönyörű fejessel vette be Rui Patricio kapuját."

Mezey a játékosokat is értékelte. "Kitűnő egyéni teljesítményeket is láthattunk. Nekem elsősorban Mesut Özil játéka tetszett, ő kapta egyébként a mérkőzés legjobbja címet is. Nagyon éretten futballozott, amikor észrevette, hogy az egyébként szintén jól játszó Miguel Veloso őrzésében középen nehezen boldogul, kihúzódott hol jobbra, hol balra, hogy helyhez jusson. Tetszett még a németek közül a másik Real Madrid-játékos, Sami Khedira teljesítménye, s dicsérhetem a középső védő, Mats Hummels játékát is. Nem tűnik nagyon elegánsnak a játéka, de a párharcokban kiválóan szerepelt, magabiztosan játszott. A portugálok közül Miguel Velosót már említettem, de Fabio Coentrão, aki a Madridban nem számított az idény során mindig alapembernek a brazil Marcelóval szemben, ugyancsak megmutatta képességeit. Cristiano Ronaldo a második félidőben tetszett jobban, részben profitált Bento kapitány húzásából, aki Hélder Postiga lecserélésével több helyet teremtett neki középen, másrészt ő maga is rájött arra, hogy beljebb húzódva le tud válni őrzőjéről, Jérôme Boatengről."

"Paulo Bento megőrizte elődje, Carlos Queiroz a 2010-es világbajnokságon is látott hadrendjét, nagyon megszervezte a védelmet. A portugáloknak a hátralévő mérkőzéseiken is nagyon nehéz lesz gólt lőni. A németek ellen ugyan elveszítették a meccset, de semmiképpen sem írnám le őket. Meggyőződésem, hogy lesz még szavuk a folytatásban is."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!