EURO 2012

Az UEFA nem nyeli le, amit a rendezők az orosz szurkolóktól kaptak

  • MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított az ukrán-lengyel közös rendezésű kontinensviadalon botrányt okozó orosz drukkerek miatt, akik viselkedését országuk sportági szövetsége is elítélte.

"Tiszteljétek magatokat, a hazátokat és a csapatotokat" - áll az Orosz Labdarúgó Szövetség közleményében, amely arra szólítja fel a szurkolókat, hogy tartózkodjanak a politikai tartalmú megnyilvánulásoktól is, valamint hogy működjenek együtt az Eb szervezőivel.

Az orosz drukkerek egy csoportja pénteken a csehek ellen 4-1-re megnyert csoportmérkőzés közben a wroclawi stadionban összeverekedett a rendezőkkel, akik közül négyet kórházba is kellett szállítani. A szurkolók emellett tiltott pirotechnikai eszközöket is bevetettek, valamint szélsőjobboldali nézeteket hirdető transzparenseket is kifeszítettek.

Az UEFA fegyelmi bizottsága szerdán tárgyalja az ügyet.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!