Olimpia 2012

Tudjuk, hol lesz az olimpia, mégsem megyünk

  • MTI
megosztom

A magyarok tájékozottabbak az átlagnál az idei olimpia helyszínét tekintve, viszont sokkal kevesebben tervezik, hogy elutaznak az ötkarikás játékokra, mint más európai nemzeteknél.

A Nielsen, a játékok hivatalos piackutatójának 56 országban végzett, februári felmérése szerint, amíg a 14 évesnél idősebb magyarok 86 százaléka tudja, hogy idén a brit fővárosban rendezik az ötkarikás játékokat, addig erről 28 európai országban csak kisebb rész, átlagosan 76 százalék tájékozott. A magyaroknál nagyobb arányt csak a rendező Nagy-Britanniában, továbbá Írországban és Görögországban regisztrált a cég.

Ugyanakkor azon, hogy elutazzon-e az ötkarikás versenyek színhelyére, már csak minden századik magyar megkérdezett gondolkozik. Ennél a hétszázalékos európai átlag jóval magasabb.

Az olimpia és az utána következő paralimpia támogatóit pozitívan ítéli meg a magyar megkérdezettek fele, 49 százalék pedig közömbös választ adott. Mindössze egy százalék tarja negatívnak, ha egy vállalat a játékokkal kapcsolatban aktivizálja magát.

Ez azt jelenti, hogy a magyarok kedvezőbben, nyitottabban viszonyulnak a játékok támogatóihoz, mint az Európában pozitívan vélekedő 42 százalékos átlag.

megosztom