EURO 2012

Nincs mese, meg kell vernünk a németeket - Bert van Marwijk

megosztom

Hiába alakított ki egy egész torna megnyerésére elegendő helyzetet a holland válogatott, Bert van Marwijk együttese kínosnak mondható vereséget szenvedett a rendkívül taktikusan futballozó dán csapattól. A nullapontos nyitás miatt a hollandoknak pokolian nehéz dolguk lesz, ha tovább akarnak jutni a halálcsoportból.

Bert van Marwijk nem lihegete túl a vereséget

"Most már egyértelmű, le kell győznünk Németországot" - mondta a találkozó után  Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány. "A vereségen túl kell lépnünk, ez benne van a játékban. Nyilván jobban szerettem volna ha ez másképp alakul, de nem adjuk fel".

Az Oranje keretében hemzsegnek a klasszis támadójátékosok, de a dánok ellen valamennyien be voltak oltva a gól ellen. "Az első 20-25 percben számos lehetőségünk volt a gólszerzésre. Jól működött a támadásépítés, jól is játszottunk, de csak akkor nyersz, ha gólt is szerzel. Nagy nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, de mikor így teszel lyukak keletkeznek a védelemben" - mondta a NOS riporterének a szakember.

A hollandok közül egyedül Robin van Persie eldönthette volna a mérkőzést, de a Premier League gólkirálya nem volt éppen csúcsformában. "Robin kiválóan tartotta meg a labdákat, de úgy látszik ezen az estén képtelen volt a kapuba találni. De nem ő volt az egyetlen".

Vereségével Hollandia nehéz helyzetbe került, hiszen a hátralévő két fordulóban Németországgal és Portugáliával mérkőzik majd meg és ezen két világklasszis csapat ellen kell összeszednie annyi egységet, amivel kiharcolhatja a továbbjutást.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

 

 

megosztom