EURO 2012

A négynél is többet kellett volna lőnünk - Advocaat

Oroszország fölényes, 4-1-es győzelmet aratott Csehország felett az Európa-bajnokság első napján, a Szbornaja szövetségi kapitánya, Dick Advocaat mégsem csak dicsérte a játékosait a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. És természetesen a csehek sem voltak elégedettek.

"Négy gólt lőni Csehországnak jó eredmény, de még többet kellett volna szereznünk. 2-1-nél nehéz helyzetben voltunk, élesebbnek kell lennünk. Egy jobb csapat valószínűleg többször betalál ellenünk, de egy első meccsre a 4-1 jó eredmény" - kezdte már-már elégedetlen hangnemben az A csoport második mérkőzése utáni sajtótájékoztatót Dick Advocaat.

A holland szakember azért gyorsan megenyhült, és mondott néhány kedves szót is játékosairól: "Andrej Arsavin nagyon jól játszott, keményen dolgozott, és szerintem fontos a csapatnak, ha ő jól játszik. Nagyon elégedett vagyok vele és az egész csapattal. Alan Dzagojev az összes selejtezőmeccsen játszott, és mindig mondtam, hogy nagy tehetség. Csak két és fél hete edz, de szerencsére ott van mögötte Marat Izmajlov és Alekszandr Kokorin, akikkel meg kell küzdenie a helyért a csapatban."

Dick Advocaat, Oroszország szövetségi kapitányaként a labdarúgó Európa-bajnokság előtti sajtótájékoztatón 2012-ben.

Az oroszok szövetségi kapitánya külön kiemelte, hogy speciális helyzetben voltak az Eb-felkészülés során, mivel naponta csak egy edzést tudott tartani: "Jó, hogy nem erőltettük túl a játékosokat az utóbbi hetekben. Az orosz bajnokság másfél szezonon át tartott és csak egy hét szabadságuk volt. Nem tudnának futni, ha napi egynél többet edzettünk volna."

A csereként beállt Roman Pavljucsenko, aki a Szbornaja negyedik - és az első játéknap legszebb - gólját szerezte kapitányához hasonlóan nem dőlt hátra a győzelem után: "Nem szállhatunk el túlságosan, csak három napunk van a következő meccsig. Ezt a győzelmet egyelőre el kell felejtenünk, és készülnünk kell Lengyelország ellen. Még nem fejeztük be a feladatot és nem engedhetjük meg magunknak, hogy kiengedjünk. Nehezebb mérkőzésekre számítunk a folytatásban."

A cseh válogatottnál természetesen nagyon csalódott volt a hangulat a súlyos vereség után, de Michal Bílek szövetségi kapitány szerint igyekeznek pozitívan a jövőbe tekinteni.

"Jól kezdtünk, nálunk volt a labda, volt néhány jó lehetőségünk, de nem tudtuk őket befejezni. Aztán eladtuk a labdát, ők pedig egy gyors támadásból gólt szereztek. Hibáztunk, de Oroszországnak nagyszerű csapata van rengeteg értékes játékossal. Voltak problémáink az akcióikkal. Sok helyzetük volt. Nem tudtuk megszerezni a labdát, egy-két érintéssel játszottak. Próbáltunk változtatni, vissza is jöttünk a meccsbe és jobb eredményt akartunk. De nem voltunk türelmesek, megint elszórtuk a labdát. Három csoportmérkőzés van, és mind nagyon fontos. Nem értünk el jó eredményt az elsőn, jobbnak kell lennünk a maradék kettőn. Nagyon csalódottak vagyunk, de túl kell ezen lépnünk. Mostantól előre nézünk" - mondta a szakember.

A vesztes fél egyetlen gólját szerző Václav Pilar - aki akár a torna egyik felfedezettje is lehet - nem volt elégedett csak azért, mert ő volt eredményes a csapatából: "Jaroslav Plasil remek labdát adott nekem a két védő között, de nem vagyok boldog. Sokkal jobban örülnék, ha elértünk volna egy jó eredményt. Nagyon mérgesek vagyunk, hogy így kikaptunk."

Az A csoport második fordulójában, kedden Oroszország a társházigazda Lengyelország, Csehország pedig Görögország ellen lép pályára.

A mérkőzés összefoglalója

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP- csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!