Roland Garros

Sarapova simán verte Kvitovát, hétfőtől az orosz a világelső

A második helyen kiemelt orosz Marija Sarapova magabiztosan, 6:3, 6:3-ra legyőzte a negyedik helyen rangsorolt cseh Petra Kvitovát a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének második elődöntőjében. Szombaton Sarapova-Sara Errani finálét rendeznek Párizsban, de az eredménytől függetlenül az orosz versenyző átveszi a vezetést a világranglistán.

Sarapova döntős és hétfőtől világelső

A meccs elején simán hozta adogatását Kvitová, ahogyan a sorsoláson a fogadást választó Sarapova is, bréklabdát hárítva. A folytatás hasonlóan alakult, majd 2:2-nél az orosz elvette ellenfele szerváját, biztosan nyerte sajátját és dupla brékelőnybe került. 5:3-nál a tavalyi wimbledoni győztes cseh versenyző semmire veszítette el adogatását, az orosz 6:3-mal nyerte az első szettet.

A világelsőségre (is) hajtó Sarapova a második játszmát is nagyon magabiztosan kezdte, de Kvitová nem engedte dupla brékelőnyhöz jutni, egyenlített, de bréklabdája ellenére elveszítette a következő játékot, így Sarapova vezetett 2:1-re. Kvitová ugyan lassacskán feljövőben volt, 3:1-nél először a mérkőzésen elvette Sarapova szerváját, és ki tudott egyenlíteni, de már késő volt. Sarapova 5:3-ra elhúzott, majd kiszerválta a mérkőzést. Az orosz ezzel a sikerrel biztosan átveszi a vezetést a világranglistán a fehérorosz Viktorija Azarenkától. A korábban is világelső (legutóbb 2008-ban) Sarapova pályafutása során először játszhat döntőt a párizsi Grand Slam-tornán, ha a meglepetésember Sara Erranit is legyőzi a fináléban, akkor teljesíti a karrier Grand Slamet.

Eredmények:
Női egyes, elődöntő:
Sarapova (orosz, 2.)-Kvitová (cseh, 4.) 6:3, 6:3
 
Korábban:
Errani (olasz, 21.)-Stosur (ausztrál, 6.) 7:5, 1:6, 6:3
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.