EURO 2012

Platini megbünteti Balotellit, ha rasszista beszólások miatt levonul

megosztom

Az UEFA elnöke, Michel Platini élesen reagált az olasz válogatott csatárának, Mario Balotellinek a korábbi kijelentésére, mely szerint a támadó levonul a pályáról és hazautazik, ha a szurkolók kikezdik bőrszíne miatt a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon.

"Olyan problémáról beszélünk, amely nem csak a futballpályán, hanem az egész társadalomban létezik. A feladatunk, hogy megállítsuk a folyamatot" - mondta a rasszizmusról az UEFA elnöke.

Platini azt is kiemelte, hogy nem a korábban levonulással és hazautazással fenyegetőző Mario Balotelli feladata eldönteni, hogy mi a teendő ilyen esetben.

"Azért van ott a játékvezető. Nekik ragaszkodniuk kell a szabályokhoz, amiben benne van az is, hogy felfüggeszthetik a mérkőzéseket. Ha Balotelli engedély nélkül elhagyja a pályát, meg fogjuk büntetni" - mondta a francia sportvezető.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!
megosztom