Bundabotrány

Pepét és Conte segítőjét is meghallgatják

  • MTI

Pepét, a bajnok Juventus labdarúgócsapatának középpályását, illetve az együttes vezetőedzőjének, Antonio Conténak egyik segítőjét, Cristian Stellinit is kihallgatja az olaszországi bundabotrányban vizsgálódó ügyészség.

Az ügyészség nem közölte, hogy Contét és Stellinit mivel kapcsolatban hallgatja majd meg június 13-án.A tavaly kirobbant botrány alig két hete vett új fordulatot, amikor több embert, köztük neves labdarúgókat is letartóztattak mérkőzések manipulálásának gyanújával. A nyomozás második szakaszában 37 embernek kell/kellett meghallgatáson megjelennie a szövetségi ügyészség előtt.

A letartóztatottak között volt Stefano Mauri, a Lazio csapatkapitánya, de gyanúba keveredett Conte, valamint a válogatott védő, Domenico Criscito is, akit az Európa-bajnokságra készülő válogatott olaszországi edzőtáborából vitt múlt hétfőn a rendőrség kihallgatásra, miután átkutatta a szobáját. Az orosz Zenitben futballozó védő végül nem is került be az olaszok 23-as Eb-keretébe.

Az ügyészség most nem közölte, hogy Contét és Stellinit, mivel kapcsolatban hallgatja majd meg június 13-án. Utóbbinak minden bizonnyal azért kell megjelennie a hatóság előtt, mert áprilisban Filippo Carobio, a Siena korábbi játékosa azt vallotta, hogy a 2010-2011-es szezonban a csapatot irányító Conte, illetve az ott is vele dolgozó Stellini is tudott legalább egy meccs manipulálásáról.

A botránynak magyar érintettjei is vannak: az olasz ügyészség múlt hétfői közleménye szerint összesen 19 ember került képbe, közülük ötöt Magyarországon vettek őrizetbe, ők a gyanú alapján kapcsolatban álltak a szingapúri fogadási hálózat decemberben elfogott vezetőjével, Tan Seet Enggel. Az olaszok az öt magyart - Kenesei Zoltánt, Lázár Mátyást, Schultz Lászlót, Borgulya Istvánt és Strasser Lászlót - név szerint említették.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!