Férfi kézilabda

Krivokapics tüdőembóliával kórházban, lemaradhat az olimpiáról

megosztom

Enyhe fokú tüdőembóliával a veszprémi kórházba szállították Krivokapics Miloradot, a norvégok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott átlövőjét.

Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos az MTI-nek csütörtökön elmondta: a játékos terheléses vizsgálatánál megállapították, hogy a tüdőkapacitása nem megfelelő. Az ezt követő tüzetes ellenőrzésen derült ki, hogy enyhe fokú embóliája van a tüdejében, ezért véralvadásgátlót kap. Ugyanakkor általános állapota jó - tette hozzá Erdélyi.

Krivokapics Milorad a francia válogatott elleni mérkőzésen a férfi kézilabda Európa-bajnokságon 2012-ben.

Azt jelen pillanatban nem tudni, hogy mennyi időt kell kihagynia, de a kényszerpihenő akár fél év is lehet. Ebben az esetben nemcsak a norvégok elleni vb-selejtezőn, hanem a londoni olimpián sem játszhat.

Krivokapicsnak 2010 áprilisában mélyvénás trombózisa volt, véralvadásgátló szereket kapott, és több hónapot volt kénytelen kihagyni.

A londoni játékokon is érdekelt magyarok vasárnap Veszprémben, június 16-án pedig Oslóban találkoznak a norvégokkal. A párharc győztese vehet részt a jövő évi spanyolországi vb-n.

megosztom