Vízilabda

Ismét legyőzte Kanadát Kemény Dénes együttese

megosztom

A hétfői 13-9-es siker után szerdán hatgólos győzelmet aratott Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttese a kanadai férfi vízilabda-válogatott ellen.

A magyar válogatott honlapja, a www.vlv.hu beszámolója szerint a Kemény-csapat végig vezetett és a második negyedtől folyamatosan elhúzva magabiztosan győzött. A kapuban Szécsi Zoltán kezdett, aki "szokásához" híven ezúttal is hárított egy ötméterest, őt Nagy Viktor váltotta.

"Elkezdtünk átesni a nagy munka okozta fáradtság holtpontján, és bár ma is sok döntési hibát követtünk el hátul és elöl is, már szép akciókra is futotta" - értékelt a honlapnak Kemény Dénes szövetségi kapitány. - "A játékosok és a stáb tagjai is úgy érzik, hogy a tengerentúli edzőtábor jót tett, sokat tudtunk dolgozni, tanulságos mérkőzéseket játszottunk, és a környezetváltozás mindenkire jó hatással volt."

A londoni olimpián a magyar válogatott csoportjában a szerbekkel kezd július 29-én, s a hatos zárómeccsét vívja majd az Egyesült Államok legjobbjaival augusztus 6-án.

A magyar együttesnek ez volt észak-amerikai túráján az utolsó fellépése, előzőleg az Egyesült Államok csapatával játszott két előkészületi mérkőzést - mindkétszer az előző házigazdák nyertek -, a szintén a londoni olimpiára készülő horvátokkal pedig döntetlenre végeztek Biros Péterék.

Férfi vízilabda
Felkészülési mérkőzés
Kanada-Magyarország 7-13 (3-3, 0-4, 2-2, 2-4)
a magyar góldobók: Hárai, Varga Dániel, Kiss G., Varga T., Vámos 2-2, Biros, Varga Dénes, Hosnyánszky 1-1

 

megosztom