Roland Garros

Errani a páros után egyesben is döntőbe jutott

A 21. helyen kiemelt, világranglistán 24. Sara Errani bejutott a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjébe, miután az elődöntőben három szettben legyőzte a hatodik kiemelt Samatha Stosurt. Errani ezzel élete első Grand Slam-döntőjére készülhet.

Errani élete első Grand Slam-döntőjére készülhetA mérkőzés elején (ami az eső miatt több mint egy órás késéssel kezdődött) Stusor hozta adogatását, majd elvette ellenfele szerváját, de nem volt sokáig brékelőnyben, Errani szokásos bivalyerős tenyeresivel egyenlített, úgy, hogy ellenfele pontot sem szerzett ebben a két játékban.

Ezután mindkét versenyző hozta saját szerváit, Errani tartotta a lépést Stosurral, 5-5-nél először volt lehetősége a vezetésre. Stosur két bréklabdát hárított, a harmadikat már nem tudta, az olasz először vezetett a szett során, és élt a lehetőséggel, a következő labdamenetben szettlabdával nyerte az első játszmát.

A második felvonást nagyon magabiztosan kezdte a tavalyi US Open győztese, 5:0-ra elhúzott. A következő játékban Errani nagyot küzdött, így semmi helyett 6:1-re nyerte a második szettet az ausztrál.

Noha Stosur hengerelt a második szettben, a döntő játszma elején rengeteget hibázott, és ezt kihasználva a feljavuló Errani 3:0-ra elhúzott. Stosur ekkor négy megnyert labdamenettel elkerülte a dupla brékhátrányt, míg Errani megingott, elbukta adogatását, ellenfele egy játékra került az egyenlítéstől. Egy nagyon szoros játékban bréklabdát hárítva ismét Stosuré lett a gém (3:3).

Mentálisan Errani volt az erősebb, hiába egyenlített ki Stosur, nem találta játékát, a 25 éves olasz semmire nyerte adogatását, majd elvette ellenfeléét, és a mérkőzésért szerválhatott, majd első mérkőzéslabdáját beütve élete legfényesebb sikerét aratta. A pár hete Budapesten is tornagyőzelemig jutó Errani Szvetlana Kuznyecova és Ana Ivanovics után a harmadik Grand Slam-győztest búcsúztatta a French Openen, a fináléban a Petra Kivitává-Marija Sarapova mérkőzés győztesével találkozik.

Eredmény, elődöntő:
Errani (olasz, 21.)-Stosur (ausztrál, 6.) 7:5, 1:6, 6:3
 
Később:
Kvitová (cseh, 4.)-Sarapova (orosz, 2.)
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.