Roland Garros

Sarapova egy győzelemre a világelsőségtől, kettőre a karrier Grand Slamtől

A második helyen kiemelt orosz Marija Sarapova két szettben legyőzte az észt Kaia Kanepit a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének szerdai negyeddöntőjében.

A második helyen kiemelt orosz Marija Sarapova két szettben legyőzte az észt Kaia Kanepit a negyeddöntőben.

Sarapova az első játszmát simán nyerte 6:2, de a második szettet magabiztosan kezdte kazah ellenfele, 2:0-ra elhúzott. Ekkor az orosz "észbekapott", elvette ellenfele adogatását, majd az egyenlítésért szerválhatott, sikerrel. Sarapova zsinórban öt játékot nyert, 5:2-nél dupla brékelőnyben adogathatott a győzelméért. Kanepi ekkor még egyszer feltámadt, semmire vette el az orosz adogatását. Ezután viszont hibázott, két mérkőzéslabdája lett Sarapovának, a másodikat beütötte, és 6:2, 6:3-mas sikerrel masírozott az eldöntőbe, ahol a jelenleg zajló Jaroszlava Svedova-Petra Kvitová mérkőzés győztesével találkozik.

Sarapova, ha bejut a döntőbe, biztosan átveszi a világelsőséget a fehérorosz Viktorija Azerenkától, de ennyivel aligha elégszik meg, ugyanis a French Open trófeája hiányzik neki a karrier Grand Slam teljesítéséhez.

Eredmény:
Negyeddöntő:
Nők:
Sarapova (orosz, 2.)-Kanepi (észt, 23.) 6:2, 6:3
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.