EURO 2012

Orbán Viktor is ott lehet az Eb nyitómeccsén

  • MTI
megosztom

Donald Tusk lengyel kormányfő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy tudomása szerint Orbán Viktor miniszterelnök is jelen lesz pénteken a lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság varsói nyitómérkőzésén.

Tusk, aki a lengyel válogatottal találkozott, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Eb ünnepi megnyitójára nem hívott meg külön minden európai vezetőt, "de a mérkőzés iránt érdeklődőktől visszajelzést kért", amelyet várhatóan csütörtökig küldenek meg.

Kitért arra, hogy tekintettel a futball iránti szenvedélyére, külön szeretettel hívta meg a magyar miniszterelnököt.

"Tudomásom szerint (Orbán Viktor) holnapután részt vesz a megnyitón" - mondta.

Véleménye szerint a mérkőzések iránti érdeklődés mutatja, hogy az Eb lengyelországi vonatkozásában szó sincs politikai bojkottról. Ezt bizonyítja, hogy a vasárnapi Olaszország-Spanyolország meccsre az olasz államfőn és a spanyol miniszterelnökön kívül több európai vezető is Gdanskba utazik.

Tusk azt is megjegyezte, hogy a lengyel válogatottnak nagy erőssége Franciszek Smuda szövetségi kapitány, aki jól felkészítette a csapatot, így szerinte a pénteki görög-lengyel mérkőzésen Lengyelország 1-0-ra legyőzi ellenfelét.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom